Meer sancties dreigen voor Platini na bezoeken gala

30 december 2015, 10:30

Er hangt Michel Platini nog meer onderzoek en straffen boven het hoofd. De voorzitter van de UEFA, die onlangs voor acht jaar verbannen werd uit de voetbalwereld, zou tijdens zijn schorsing aanwezig zijn geweest op een voetbalgala in Dubai. Het is goed mogelijk dat de ethische commissie van de FIFA hem hiervoor een nog hogere straf gaat opleggen.

De Franse voorzitter van de UEFA zou zich op 27 december hebben laten zien bij de Globe Soccer Awards, die georganiseerd worden door de Dubai Sports Council. Voetballers als Lionel Messi en Andrea Pirlo maakten hun opwachting bij dit gala. Diverse media hebben foto's gepubliceerd waarop Platini te zien was. Bovendien reageerde Platini tegenover Italiaanse media op zijn schorsing. De aanwezigheid van de UEFA-preses is verboden, omdat de Fransman tijdens zijn schorsing geen enkele voetbalgerelateerde activiteit mag ondernemen.

Platini werd voor acht jaar geschorst wegens een omstreden betaling die hij in 2011 van de eveneens geschorste FIFA-baas Sepp Blatter kreeg. Hij wast zijn handen in onschuld, maar daar heeft de ethische commissie van de wereldvoetbalbond geen boodschap aan. Deze comissie heeft overigens laten weten het voorval omtrent de aanwezigheid op het gala te onderzoeken.

Platini wilde op 26 februari een gooi doen naar het voorzitterschap van de FIFA, maar zijn schorsing heeft dus roet in het eten gegooid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen