Optimisme bij Platini na CAS-uitspraak: "Hij is tevreden"

11 december 2015, 12:22

Het internationaal sporttribunaal CAS besloot vrijdag om de voorlopige schorsing van UEFA-preses Michel Platini te handhaven. Dat kan worden gezien als een gevoelig verlies voor de Fransman, maar Platini ziet dat zelf anders. Hij haalt voldoende pluspunten uit de uitspraak van het tribunaal in Lausanne.

De advocaat van Platini, Thibaud d'Ales, reageert opvallend opgetogen op het oordeel van het internationale sporttribunaal: "Michel Platini is tevreden dat het CAS gedeeltelijk in zijn eisen is meegegaan door verlenging van de schorsing niet toe te staan", citeert de NOS hem. "Hij is er zeker van een sterke zaak te hebben."

Platini hoopte dat het CAS hem vrij zou spreken en hoewel dat niet gebeurd is, ziet de Fransman het als iets positiefs dat de wereldvoetbalbond FIFA zijn voorlopige schorsing niet mag verlengen. Ook dat is bepaald door het CAS. Platini werd voor negentig dagen op non-actief gesteld en zou na deze periode zijn werkzaamheden dus weer kunnen hervatten. Tenzij de ethische commissie van de FIFA hem in de tussentijd veroordeelt tot een levenslange schorsing, Platini moet volgende week bij deze commissie verschijnen. Hetzelfde geldt voor Sepp Blatter, de FIFA-preses. Centraal in de zaak staat een dubieuze betaling van Blatter aan Platini.

Platini wil Blatter opvolgen als FIFA-voorzitter en heeft de hoop op deze functie nog niet opgegeven.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen