'Uitvoerend comité van FIFA wist van contract Platini'

6 december 2015, 13:54

Er circuleert een dossier van 23 pagina's dat Michel Platini zou kunnen ontlasten in de zaak die tegen zijn schorsing loopt. De Franse krant Le Journal du Dimanche concludeert op basis van het document dat het uitvoerend comité van de FIFA in 1998 op de hoogte was van de aanstelling van Platini als 'sportief directeur' van de wereldvoetbalbond. Er zou ook een contract in de omloop zijn.

Platini zou voor een jaarsalaris van één miljoen Zwitserse frank zijn aangesteld. Het uitvoerend comité heeft onlangs, bij een vergadering in Stockholm, hoogte gekregen van het contract van de voorzitter van de UEFA als sportief directeur van de FIFA.

Waarom kan het document gunstig zijn voor Platini? De 60-jarige Fransman werd door de ethische commissie van de FIFA voor negentig dagen geschorst, omdat hij in 2011 een omstreden betaling van 1,8 miljoen euro ontving van Sepp Blatter, de FIFA-baas die ook geschorst is. De betaling heeft volgens de geschorste bestuurders een aantal jaren na de werkzaamheden van Platini hebben plaatsgevonden, omdat de liquide middelen van de FIFA niet toereikend zouden zijn geweest. Nu zouden de werkzaamheden van Platini dus zwart op wit kunnen staan. Wordt vervolgd, dus.

Zowel Platini als Blatter legt deze maand nog een verklaring af bij de ethische commissie. Het duo wacht op een uitspraak over hun definitieve straf, die mogelijk een levenslange schorsing inhoudt. Platini wil in februari een gooi doen naar het voorzitterschap bij de FIFA.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen