Vd Meyde wordt kickbokser: "Ik ben een knokker"

11 december 2015, 08:38

Andy van der Meyde opteert voor een opvallende carrièreswitch. De 36-jarige voormalig profvoetballer gaat zich storten op het kickboksen. De 17-voudig international van Oranje zal op 9 april zijn debuut maken tijdens het Beast of the East-gala in Zutphen.

"Ik ben altijd gek geweest van vechtsporten", laat Van der Meyde optekenen in het Algemeen Dagblad. "Het is hard werken en je bent op jezelf aangewezen in de ring. Dat trekt me aan en blijkbaar is de afgelopen maanden gebleken dat ik er wel wat van kan", aldus de voormalig speler van Ajax, FC Twente, Internazionale, Everton en PSV.

Van der Meyde wordt al een tijdje getraind door vijfvoudig wereldkampioen Faldir Chahbari. "Hij ontwikkelt zich sterk", zegt de kickbokstrainer. "Andy was een luie donder, maar langzaamaan zag ik dat veranderen. Ik ben vier keer per week met 'm bezig nu en hij is heel erg fit. Zijn mentaliteit maakt hem sterk. Andy is van nature een knokker en dat kan hem als kickbokser een heel eind brengen."

Tijdens zijn voetbalcarrière maakte Van der Meyde er een rommeltje van, in zijn biografie 'Geen genade' zei de oud-speler dat alcohol en drugs veel verpest hebben. "Het kan mentaal een voordeel zijn dat ik zó veel heb meegemaakt in mijn leven. Ik ben van huis uit een knokker, kan niet tegen mijn verlies en geef nooit op. Een mooie basis om als kickbokser de ring in te gaan", aldus Van der Meijde, die niet bang is voor een afgang in Zutphen. "Ben je gek? Ik heb de beste trainer van Nederland. Ik ben er dan klaar voor om de ring in te gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen