'Sjeik uit Bahrein de favoriet om Blatter op te volgen'

13 januari 2016, 07:37

De kans lijkt groot dat de nieuwe voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA uit Bahrein komt. Sjeik Salman bin Ebrahim Al Khalifa is de belangrijkste kanshebber om Sepp Blatter op te volgen als hoofd van de mondiale voetbalbond, zo meldt De Telegraaf op basis van 'geluiden in de wandelgangen'.

Salman bin Ebrahim Al Khalifa strijdt met prins Ali bin Al-Hussein uit Jordanië, de Fransman Jerome Champagne, de Zwitser Gianni Infantino en de Zuid-Afrikaan Mosima Gabriel 'Tokyo'Sexwale om het voorzitterschap van de FIFA. De vijf waren deze week allemaal aanwezig bij het FIFA Gala, waarbij onder meer de voetballer van het jaar bekendgemaakt werd. Er werd druk gelobbyd en duidelijk werd volgens De Telegraaf dat met name de Europese kandidaten wereldwijd op weinig steun kunnen rekenen. Sexwale zou daarnaast buiten Afrika op weinig stemmen kunnen rekenen, terwijl Ali bin Al-Hussein geen beste indruk maakte toen hij vorig jaar de strijd met Blatter om het voorzitterschap aanging. Hij verloor deze verkiezing ruim.

De 50-jarige Salman bin Ebrahim Al Khalifa is sinds mei 2013 de voorzitter van de Aziatische voetbalbond AFC. Ook was de sjeik werkzaam voor de disciplinaire commissie van de wereldvoetbalbond.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen