Van Oostveen: "KNVB stemt alleen op Infantino"

24 februari 2016, 22:16

Op het digitale huis van de KNVB gaat directeur betaald voetbal Bert van Oostveen in op de FIFA-verkiezing die aankomende vrijdag zal plaatsvinden in het Zwitserse Zürich. De beleidsbepaler maakt duidelijk dat de voorkeur van de Nederlandse voetbalbond uitgaat naar Gianni Infantino, die het opneemt tegen vier andere kandidaten.

"Het zal gaan tussen Infantino en Salman, denk ik. En dat denken heel veel mensen", zegt Van Oostveen. "Ik denk dat Infantino het best van alle vijf onder woorden brengt wat we bij de KNVB willen. Om tot die conclusie te komen, hebben we verkiezingsprogramma's grondig onderling vergeleken. Dan zie je dat ook prins Ali misschien wel over net zo veel kwesties hetzelfde denkt als wij. Maar Infantino staat dichter bij ons, we kennen hem goed, hij komt voort uit de UEFA", legt de beleidsbepaler uit.

"Daarom stemmen we op hem. Salman kan ook best een goede kandidaat zijn, maar wij stemmen niet op hem. Wij vinden Infantino beter en we denken dat hij ook een serieuze kanshebber is, anders stem je niet op hem", aldus Van Oostveen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen