Nog één keer terug naar die 'krankjorume' middag

2 maart 2016, 16:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

WKE is failliet. Woonwagen Kamp Emmen trok dinsdag het beroep tegen het vorige maand uitgesproken faillissement in en daarmee viel, in het jaar dat het 50-jarig bestaan gevierd had moeten worden, het doek. Eén keer was WKE de beste amateurclub van Nederland, na een ware Houdini-act tegen Rijnsburgse Boys. FCUpdate.nl blikt, aan de hand van foto's, nog één keer terug op die 'krankjorume' middag op Sportpark Grote Geert op 20 juni 2009.

[photo,96168,left,]

Honderden vrijwilligers staken dagen elke avond de handen uit de mouwen om Sportpark Grote Geert in gereedheid te brengen voor de belangrijke wedstrijd. De sfeer bij de opkomst van beide elftallen mocht er wezen.

[photo,96165,left,]

WKE had een week eerder de uitwedstrijd met 1-0 verloren en keek in de return na ruim zeventig minuten tegen een 0-2 achterstand aan. Niemand geloofde nog in de kansen van de oranjehemden, de eerste supporters keerden zelfs al huiswaarts.

[photo,96163,left,]

Paul Weerman (foto, links) bracht in de 88ste minuut onverwachts de spanning terug met de aansluitingstreffer. Berry Hoogeveen en Bas Hooiveld voltooiden in de daaropvolgende minuten zelfs de comeback en zorgden daarmee voor een verlenging. Ongelooflijk maar waar.

[photo,96174,left,]

Spanning op het gezicht van WKE-coach André Paus (foto, links) in de slotfase. Zijn club kwam al vroeg in de verlenging op 4-2 via Weerman, maar in de slotfase bepaalde Rijnsburgse Boys de eindscore op 4-3. Strafschoppen moesten op deze spectaculaire middag de beslissing brengen.

[photo,96170,left,]

Alsof er nog niet genoeg spektakel was geweest misten beide teams hun eerste drie (!) strafschoppen. Op deze foto houdt Rijnsburgse Boys-doelman Tim Orlowski een WKE-penalty tegen.

[photo,96164,left,]

De daaropvolgende drie strafschoppen gingen er wel in en dus lag alle druk op de schouders van Rijnsburgse Boys-speler Jelle Bouma. Hij faalde. WKE-keeper Raymond Beukeveld keerde zijn inzet en groeide daarmee uit tot de held van Woonwagen Kamp Emmen.

[photo,96172,left,]

Grote vreugde: WKE is voor het eerst de beste amateurclub van Nederland.

[photo,96175,left,]

Prachtig beeld: KNVB-voorzitter Michael van Praag feliciteert WKE-oprichter Hendrik Wolters, beter bekend als Grote Geert, met het behaalde kampioenschap. Wolters overleed op 4 april 2013.

[photo,96171,left,]

WKE-captain Martijn Doldersum houdt als eerste de kampioenschaal omhoog. 20 juni 2009, het is een dag om nooit te vergeten voor WKE-fans. Toen ondergetekende een kleine twee jaar daarna bij de bekerwedstrijd van WKE tegen het Friese De Blesse was, ging het in de bestuurskamer nog steeds over die 'krankjorume' middag.

Door: Rahied Ishaak

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen