WKE definitief failliet na intrekken hoger beroep

1 maart 2016, 14:14   Bijgewerkt: 1 maart 2016, 14:26

De stekker kan er definitief uitgetrokken worden bij WKE. De zondagtopklasser heeft het hoger beroep ingetrokken en is daarom definitief failliet. Dat meldt RTV Drenthe dinsdagmiddag. Woensdag zou de beroepszaak dienen in Leeuwarden. Op 16 februari werd de Emmense club failliet verklaard door de rechter in Assen.

Clubadvocaat Ronald Klarus heeft de gang van zaken bevestigd tegenover het regionale medium. De poging om de club van de ondergang te redden is daarom mislukt. Wel overlegt de club uit Emmen nog met de KNVB en de curator, met het doel om het lopende seizoen af te kunnen maken. Met nog negen speelronden voor de boeg is WKE de nummer vier in de topklasse zondag, met slechts twee punten achterstand op de Koninklijke HFC, dat koploper is.

Wat zeker is, is dat WKE na dit seizoen niet meer zal bestaan. In 2014 wist de Drentse club nog door het oog van de naald te kruipen, maar door grote belastingproblemen lukte dat dit keer niet. Ondanks de reddingspoging van Tjeerd Boonstra, die opstond als nieuwe voorzitter. De failliete club werd opgericht in 1966 en werkte haar thuiswedstrijden af op Sportpark Grote Geert. Dit complex is vernoemd naar Hendrik 'Grote Geert' Wolters, die samen met Jozeph Bakker en Hinneman Hindriks de club lanceerde. In 2009 werden de Emmenaren algemeen zondag- en amateurkampioen.

Woonwagen Kamp Emmen zal waarschijnlijk wel een doorstart maken, maar dan moet er weer begonnen worden in de vijfde klasse.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen