Oplevend NAC op karakter langs Willem II

Jw
19 mei 2016, 20:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

NAC heeft de eerste ontmoeting met rivaal Willem II in de play-offs om promotie/degradatie met een zege afgesloten. In eigen huis kwam de ploeg van Marinus Dijkhuizen al vroeg achter, maar knokte het zich op wilskracht knap terug: 2-1.

Dat NAC een fanatiek publiek heeft is bekend, maar als dan ook nog eens de grote rivaal op bezoek komt, ontstaat er een grimmige sfeer in Breda. Zó grimmig dat er uiteindelijk geen supporters uit Tilburg welkom waren in het Rat Verlegh Stadion. Dat werd 'te link'.

De thuisploeg stond daarmee eigenlijk al bijna met 1-0 voor. Maar wat onder toeziend oog van de aanhang een bliksemstart voor NAC had moeten worden, werd een perfect begin voor Willem II. Guus Hupperts kopte de bezoekers al binnen vijf minuten op voorsprong.

De Eredivisionist begon sterk op vijandig grondgebied. Het combineerde vrij makkelijk en was telkens een stapje sneller dan NAC, dat het tempo niet echt kon bijbenen. De aanwezige supporters zagen dat hun mannen het moeilijk hadden, en zelden het flitsende spel als tegen FC Eindhoven kon laten zien, op een pegel na van Danny Verbeek op de lat.

Totdat Dijkhuizen ingreep en ging wisselen. Lerin Duarte en Joey Suk brachten zowel voetballend vermogen als strijd. Het begon beter te lopen bij de thuisploeg, dat Willem II bij vlagen ver achteruit drukte.

De Tilburgers vonden de voorsprong prima en speelden minder risicovol als in de eerste helft. Met aanvoerder Sjoerd Ars in de spits had NAC een sterk aanspeelpunt in de voorhoede. Het vertrouwen begon weer te groeien, wat leidde tot de 1-1 via een derde invaller: Kevin Brands. Hij tikte de bal oplettend binnen uit een strakke voorzet.

In de slotfase viel het kwartje de kant van NAC op. De supporters lieten zich loeihard en massaal horen, om hun ploeg alsnog naar de overwinning te schreeuwen. Dat lukte, toen Mats Seuntjens voor de 2-1 zorgde. Het Rat Verlegh Stadion ontplofte.

Willem II heeft dankzij de uitgoal wel een redelijk uitgangspunt voor de return. De vraag is of NAC het in Tilburg, op vijandig gebied, ook kan redden zonder fans. Dat gaan we aanstaande zondag zien.

[photo,97991,left,]

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen