Oranje-talenten uitgeschakeld op EK na pak rammel

Ger
18 juli 2016, 13:55   Bijgewerkt: 18 juli 2016, 14:08

Oranje onder 19 is op het EK in Duitsland in de groepsfase uitgeschakeld. De talentenploeg van keuzeheer Aron Winter ging met harde cijfers onderuit tegen de leeftijdsgenoten van Frankrijk: 1-5. Nederland had aan een gelijkspel voldoende gehad om de knock out-fase te bereiken.

De Oranje-equipe keek tegen na een half uur spelen al tegen een 0-2 achterstand aan. Kylian Mbappé en Jean-Kévin Augustin zorgden voor de doelpunten. In de 36ste minuut deed het jonge Nederlands elftal iets terug. Aanvoerder Abdelhak Nouri benutte een penalty.

In de tweede helft wist de ploeg van Winter de gelijkmaker niet te forceren. Sterker nog, Frankrijk scoorde er verder op los en liep uit naar een royale zege. Augustin (2) en Mbappé bepaalden de eindstand op 1-5. Oranje moet donderdag tegen het thuisland WK-deelname veilig zien te stellen.