Van Basten: "Voetbal wordt steeds moeilijker"

12 juli 2016, 16:47

Marco van Basten constateert veranderingen in het voetbal. Volgens de voormalig topschutter van Ajax, AC Milan en Oranje wordt het steeds lastiger om tegenstanders kapot te spelen. Dat heeft de assistent-bondscoach ook weer op het EK 2016 in Frankrijk gezien.

Van Basten zei op een persconferentie in China iets wat veel mensen vinden. "Volgens mij wordt voetbal de laatste tijd steeds moeilijker", zo citeert de NOS de oud-topspits. Het door Portugal gewonnen EK bracht weinig amusement, vindt Van Basten ook. Hij weet waardoor dit komt. "De ruimte die ploegen krijgen wordt steeds kleiner. Er staan elf spelers voor het doel te verdedigen. Het is moeilijk om te scoren. Dat zag je ook tijdens het afgelopen EK", aldus Van Basten

De voormalig international is momenteel overigens samen met Ruud Gullit en Frank Rijkaard in China om het land meer een voetbalcultuur te bezorgen. "Het is belangrijk om naar spel te blijven kijken dat emoties opwekt en spannend is. Daar gaat het om in het voetbal, dat moeten we proberen te bereiken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen