VS-keepster Solo krijgt dikke schorsing aan de broek

25 augustus 2016, 10:00

Hope Solo, de doelvrouw van de Verenigde Staten, heeft een enorme schorsing opgelegd gekregen van de voetbalbond van haar land. De 35-jarige keepster is voor zes maanden geschorst, omdat ze de voetbalsters van Zweden tijdens de Olympische Spelen uitmaakte voor 'een stelletje lafaards'.

Solo sprak deze woorden nadat Zweden de VS in de kwartfinales van het olympische toernooi had uitgeschakeld. Na een 1-1 gelijkspel namen de Scandinaviërs de penalty's beter (5-4), alvorens Solo de tegenstanders dus als 'lafaards' betitelde. Sunil Gulati, de voorzitter van de Amerikaanse voetbalbond, noemde de uitspraak van Solo al 'onacceptabel'.

Solo heeft meteen laten weten dat ze stevig baalt van de schorsing. "Maar ik zou niet de speelster kunnen zijn die ik ben, zonder dat ik de persoon ben die ik ben", geeft de doelvrouw aan. "Ook al maak ik soms niet de goede keuzes of zeg ik soms niet de goede dingen", aldus Solo, die tot februari dus niet in actie zal komen voor de Amerikaanse ploeg. In januari 2015 werd ze al eens voor 30 dagen geschorst, na een incident tijdens een trainingskamp.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen