Van Praag over Ceferin: "Onbehoorlijk en niet mijn stijl"

15 september 2016, 07:40
Foto: © ProShots

Michael van Praag blijkt toch wat moeite te hebben met zijn pijnlijke nederlaag in de strijd om het UEFA-voorzitterschap. Aleksander Ceferin kreeg beduidend meer stemmen dan de Nederlander en werd verkozen tot nieuwe preses van de Europese voetbalbond en hoewel Van Praag direct liet weten dat hij de Sloveen zou steunen, uit hij in De Telegraaf nu ook pittige kritiek op zijn tegenstander.

Van Praag vertelt wat hem dwars zit: "Ik vond het dom van Aleksander dat hij het thema van mijn campagne 'building bridges' gebruikte om te zeggen dat hij liever voetbalvelden aanlegde. Even daarvoor had ik een infrastructuurfonds voorgesteld." De speech van Ceferin bij het UEFA-congres bevatte wel meer 'steken onder water' richting Van Praag. "Onbehoorlijk en zeker niet mijn stijl. Ik wil netjes campagne voeren zonder stoten onder de gordel. Dat ik hem toch steun? Dat hoort bij good sports zoals de Engelsen zeggen."

In principe blijft Van Praag voorlopig wel vicevoorzitter van de UEFA. "Ik ben tot maart volgend jaar nog zeker bestuurder van de Europese voetbalbond. Ceferin is voorzitter en hij kan in theorie andere vicevoorzitters aanstellen. Dat verwacht ik echter niet, want hij zegt steeds dat hij me nodig heeft", zei hij eerder al.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen