PEC Zwolle bekert verder na verdiende zege op VVV

27 oktober 2016, 20:26

De supporters van PEC Zwolle mogen nog altijd hopen op een nieuwe bekerstunt. De formatie van Ron Jans won donderdagavond op eigen veld met 2-1 van VVV-Venlo en zal daardoor vanavond de koker ingaan voor de loting van de achtste finales van de KNVB Beker.

Op eigen terrein was PEC, dat de laatste drie competitieduels niet verloor, heer en meester. Toch kwam het in de slotfase, bij een 2-0 voorsprong, nog in de problemen. Joey Sleegers zorgde in de 83ste minuut met een mooie lob voor de 2-1, waardoor het nog billenknijpen werd voor PEC. Het leek vervolgens zelf mis te gaan voor de thuisploeg, maar Johnatan Opoku schoot vanuit kansrijke positie naast namens de nummer vier van de Jupiler League.

Ondanks de spannende slotfase was PEC Zwolle in het restant van de wedstrijd de betere ploeg. Na 29 minuten kwam het op voorsprong, toen Kingsley Ehizibue met een uitstekende schuiver in de hoek de score opende. In de tweede helft werd de marge verdubbeld door Youness Mokhtar, die momenteel in goede vorm steekt. De buitenspeler schoot raak met een geplaatste inzet en tekende zodoende voor de 2-0. Dat was zuur voor VVV, dat een minuut daarvoor nog de paal had geraakt na een schot van Sleegers. De oud-speler van Feyenoord was in de slotfase dus alsnog trefzeker, maar voldoende voor de Limburgers was dat niet. 

Door de 2-1 zege is PEC Zwolle door naar de achtste finales. Vanavond, na het duel tussen FC Eindhoven en sc Heerenveen, zal bij de loting duidelijk worden tegen wie de eredivisionist het op gaat nemen in de volgende ronde. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen