(advertorial)- Heb jij het in je om te leven als een topsporter?

14 november 2016, 15:39   Bijgewerkt: 14 november 2016, 16:53
Foto: © ProShots

Eerlijk toegeven: wie heeft er vroeger niet van gedroomd om de nieuwe Johan Cruijff, Ronaldo, Zinedine Zidane, Lionel Messi of Arjen Robben te worden? Voetballen in de mooiste stadions, voor een uitzinnig publiek dat je naam scandeert en vervolgens het winnende doelpunt maken: het is voor velen het gedroomde leven. Maar wie weet echt wat erbij komt kijken om topsporter te zijn? Om fysiek en mentaal tot het uiterste te gaan?

Het is niet iedereen gegeven om de uitdagingen van een topsporter aan te kunnen. Altijd maar je eigen grenzen willen verleggen, altijd maar door de fysieke en mentale pijn heen. Pas als dat lukt, dag na dag, heb je het in je om de top te bereiken. Niet alleen in het voetbal, maar in alle takken van sport. En ook bij link,_blank,het Korps Commandotroepen, de Special Forces van Defensie].

Het Korps Commandotroepen (KCT) bestaat uit de allerbeste en allersterkste militairen. Het zijn mannen die over de hele wereld worden ingezet, vaak in geheime missies en onder extreme omstandigheden zoals bergachtig of waterrijk gebied. Voor veel jongens een droom, zoals het ook voor velen een droom is om profvoetballer te worden. Maar hiervoor geldt hetzelfde: om het KCT te halen moet je mentaal en fysiek ijzersterk zijn. Ben je dat niet, dan kom je niet door de selectie.

Karaktereigenschappen van een goede commando zijn betrouwbaarheid, integriteit, doorzettingsvermogen, wilskracht, intelligentie, openheid en bereidheid om alles te geven. Veel mensen denken deze eigenschappen in huis te hebben, maar slechts weinigen hebben dit ook onder extreme omstandigheden in huis. En juist daar draait het om bij het KCT: ongeacht de situatie, ongeacht de omstandigheden, doen wat er van je verwacht wordt.

link,_blank,Ben je benieuwd of jij het in je hebt om commando te worden?] Check de korte documentaire 'KORPS COMMANDO TROEPEN: Task Force 55' en zie met eigen ogen hoe het eraan toe gaat bij het KCT. Blijft het daarna kriebelen? Download dan de KCT Trainings app en zorg dat je fysiek in de juiste conditie bent als je naar de Kennismakingsdagen komt!

[photo,102468,left,]

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen