Politie: 75 mensen overleden, zes mensen leven nog

29 november 2016, 11:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het dodental van het vliegtuigdrama van dinsdagochtend in Colombia, waar de staf en de selectie van de Braziliaanse club Chapecoense bij betrokken waren, is bekend. Er is inmiddels bevestigd dat 75 van de 81 inzittenden overleden zijn. Zes personen, waaronder drie spelers, hebben de ramp overleefd.

Er zaten 72 passagiers en negen bemanningsleden in het vliegtuig, dat vanuit Brazilië met een tussenstop in Bolivia onderweg was naar Medellin. Ongeveer vijftig kilometer voor de Colombiaanse stad ging het vreselijk mis, in een bergachtig gebied. Vlak voor de crash hebben de piloten van het vliegtuig melding gemaakt van elektronische problemen, die 75 mensen dus fataal zijn geworden.

De staf en selectie van Chapecoense waren op weg naar Medellin, omdat ze daar de heenwedstrijd tegen Atlético Nacional zouden spelen in de finales van de Copa Sudamericana, de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Europa League. Door de dramatische gebeurtenis is deze wedstrijd uiteraard geschrapt.

"Dit is een grote ramp", zegt Federico Gutiérrez, de burgemeester van Medellin. "Ambulances, dokters en verplegers werden meteen naar de plaats van het ongeluk gestuurd", stelt hij. De berg El Gordo, waar het vliegtuig gecrasht was, was slecht bereikbaar voor de reddingsploegen. Bovendien regende het hevig, waardoor de reddingsactie een paar uur stillag.

Bij de zes mensen die het drama volgens de berichten overleefd hebben, zitten twee spelers van Chapecoense: verdedigers Alan Rushel (27) en Helio Hermito Zampier Neto (31) en keeper Jakson Follmann (24). Doelman Marcos Danilo (31) leek het ook te redden, maar overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Naast de drie spelers hebben volgens de berichten ook een stewardess, een verslaggever en een boordtechnicus het overleefd.

Ondertussen heeft Chapecoense haar logo zwart gemaakt:

Lees ook: Voetbalwereld staat uitgebreid stil bij drama Chapecoense

Lees ook: Vliegtuig met heel Braziliaans team aan boord gecrasht

Beelden van het vliegtuig:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen