Zes amateurclubs in opstand tegen instroom beloften

23 juni 2017, 13:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Zes clubs uit de top van het amateurvoetbal hebben een brief gestuurd naar Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de KNVB. Ze hebben, vriendelijk doch dringend, het verzoek geplaatst om af te zien van de instroom van beloftenploegen in de voetbalpiramide.

VV Katwijk, Rijnsburgse Boys, FC Lisse, VVSB, SVV Scheveningen en vv IJsselmeervogels hebben het initiatief genomen om te schrijven naar Van der Zee en hopen dat andere amateurclubs zich ook nog achter de brief zullen scharen. De zes verenigingen spraken met elkaar over de ontwikkelingen in het amateurvoetbal en spreken hun onvrede uit over het feit dat er vijf beloftenploegen zijn ingedeeld in de Derde Divisie zaterdag. Ze maken een vuist.

Een passage uit de brief:

"We doen een dringend beroep op u, directeur amateurvoetbal van de KNVB, om te doen wat de KNVB altijd zegt te doen: namelijk te luisteren naar wat de clubs willen. Het is alleszins duidelijk dat de amateurclubs tegen de komst van meer beloftenteams zijn. De onlangs bekend geworden indeling van de Derde Divisie Zaterdag illustreert de onwenselijkheid van meer beloftenteams zeer duidelijk. Amateurclubs in deze divisie worden geconfronteerd met maar liefst vijf beloftenteams... Eerder is afgesproken de evaluatie van de voetbalpiramide van het najaar 2017 naar mei 2017 te halen. Waarom nu dit besluit genomen moet worden, vlak voordat de uitkomst van deze evaluatie bekend wordt, is ons volkomen onduidelijk. Daarom verzoeken we u, als directeur amateurvoetbal van de KNVB, de belangen van de amateurclubs te behartigen en dit besluit terug te draaien, of op z'n minst op te schorten tot na de publicatie van de uitkomst van de evaluatie en de bespreking daarvan met de betrokken amateurclubs. Mocht u anders besluiten, dan zien wij dat als het formeel breken van gemaakte afspraken. In dat geval is dat vice versa en zullen we ons gaan beraden op de toekomst van het Nederlands amateurvoetbal."

De brief, door IJsselmeervogels gepubliceerd, is hier te lezen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen