Ajax komt keepersfout te boven tegen Legia in Youth League

31 oktober 2017, 20:00

Ajax onder 19 heeft een grote stap gezet naar de play-offs van de Youth League. In Polen werd het eerste duel van het tweeluik met Legia Warschau met 4-1 gewonnen. Kaj Sierhuis (2x), Victor Jensen en Darren Sidoel maakten de Amsterdamse treffers. Een blunder van keeper El Maach zorgde voor de tegentreffer.

Waar Ajax 1 vorig seizoen in de Europa League niet tot scoren kwam tegen Legia Warschauw op Poolse bodem, lukte dat de talenten van onder 19 wel. Sierhuis profiteerde van een prachtige pass van Jurgen Ekkelenkamp, die de bal in de opbouw veroverde, om de verdedigers van Legia heen. De aanvaller werkte de bal na veertig minuten binnen.

Het was echter 'slechts' de gelijkmaker. Hoewel Ajax in de eerste helft dominant was en via diezelfde Ekkelenkamp (kans vanaf twee meter na dubbele combinatie met Jasper Ter Heide, naast) en Sierhuis (van de lijn gehaald) al op voorsprong had moeten staan, greep de thuisploeg de leiding. Nadat Legia balverlies leed, dacht rechtsback Navajo Bakboord de bal even rustig terug te spelen op de Amsterdamse keeper El Maach. Die maaide echter volledig over de bal heen, waardoor deze achter hem na een half uur spelen in het doel verdween: 1-0.

Die voorsprong zou niet lang op het scorebord blijven staan, want tien minuten later maakte Sierhuis dus gelijk. En tien minuten na de rust kwamen de Amsterdammers terecht op voorsprong. Een heerlijke pegel van afstand van Sidoel werd de Poolse keeper te machtig. Hoewel het niet zo'n grote fout was als El Maach overkwam, leek ook deze poging houdbaar.

Na de 1-2 herstelde keeper Mateusz Kochalski zich overigens uitstekend. Twee pogingen van Ekkelenkamp en een inzet van Sierhuis van dichtbij hield hij, hoewel met heel veel mazzel en moeite, uiteindelijk uit zijn doel. Sowieso was Ajax ongelukkig in het strafschopgebied, want na die gemiste kansen werd een handsbal in de Poolse achterhoede niet als zodanig beoordeeld.

En een paar seconden later lag de bal aan de andere kant wél op de stip, na een wilde overtreding van captain Sidoel, die daarvoor de gele kaart kreeg. Captain Sebastian Szymanski kon daardoor twintig minuten voor tijd de gelijkmaker op het bord schieten, maar El Maach maakte zijn fout uit de eerste helft goed en hield de bal knap tegen. Ook in de fase daarna bleef de goalie, en met hem Ajax onder 19, overeind.

En toen Sierhuis, nadat Bakboord even daarvoor de lat had geraakt met een poging van afstand, tien minuten na de strafschop de 1-3 uit een hoekschop snoeihard binnenschoot, was het duel - waarin Ajax beter was - definitief gespeeld. Het slotakkoord was ook voor de Amsterdammer: invaller Jensen tikte in blessuretijd de 1-4 binnen. 

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen