Marseille finalist na helse slotfase ondanks comeback Salzburg

3 mei 2018, 23:43

Ondanks een ijzersterke comeback van Red Bull Salzburg, is het Olympique Marseille dat straks in de finale van de Europa League staat tegen Atlético Madrid. In eigen huis poetsten de Oostenrijkers de eerdere 2-0 nederlaag weg, maar diep in de verlenging sloeg Marseille genadeloos toe uit een onterechte corner.

In de kwartfinale wisten ze Lazio nog volledig te verrassen. Toen won het, ook voor eigen publiek, dankzij een vurige slotfase in eigen huis met 4-1 van de Italianen, terwijl het kansloos leek na de 4-2 nederlaag in Rome. Het snelle combinatievoetbal, waarbij het met zeer opkomende backs continu een man meer-situatie kon creëren en telkens rouleerde op het middenveld, leidde toen zelfs tot drie goals binnen vier minuten.

Maar dan geldt de bekende voetbalwet: als je ze zelf niet maakt, doet de tegenstander het. En dat deed Red Bull – al vroeg in de tweede helft – aan de hand van Amadou Haidara. De Malinees schoot de bal binnen na een ijzersterke rush langs twee Fransen. Het betekende groen licht voor de Oostenrijkse koploper en er kwam meteen extra steun van de fanatieke aanhang. Met succes: na ruim een uur viel ook de 2-0 via de voet van Bouna Sarr, die een inzet van Xaver Schlager tevergeefs wilde wegwerken.

De grootste kans op de beslissing in de extra tijd kwam op naam van Duje ?aleta-Car. De Kroaat leek uit een corner raak te koppen, maar zag Marseille-doelman Yohann Pelé katachtig redden. Ook ploeggenoot Moanes Dabour was nog dichtbij met een schuiver voorlangs. Maar Red Bull Salzburg vergat zichzelf te belonen.

En terwijl vrijwel iedereen zich al klaarmaakte voor de strafschoppen die moesten volgen, was daar plotseling de beslissende goal: uit een onterechte hoekschop gaf aanvoerder Dimitri Payet de bal goed voor en kon Rolando in alle vrijheid het laatste zetje geven. Dankzij het uitdoelpunt kon het feestje voor de Fransen al losbarsten, want weer twee treffers maken was echt te veel gevraagd voor Salzburg. In de absolute slotfase eindigden de Oostenrijkers niet alleen met lege handen, maar ook nog eens met tien man nadat Haidara tegen zijn tweede gele kaart aanliep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen