Bolt en Central Coast Mariners zijn per direct uit elkaar

2 november 2018, 07:37   Bijgewerkt: 2 november 2018, 08:45

Usain Bolt is per direct vertrokken bij het Australische Central Coast Mariners. Onderhandelingen over een contract zijn stukgelopen, meldt de club via de officiële kanalen. Bolt trainde de afgelopen periode mee en kon bij Central Coast Mariners zijn voetbalcarrière beginnen, maar de financiële eisen zijn te gortig gebleken. De 32-jarige Jamaicaan zou 1,5 miljoen per jaar willen verdienen, in plaats van de aangeboden 80.000 euro.

Central Coast Mariners zocht naar een externe partij om tot een oplossing te komen. Ondertussen was Bolt twee keer trefzeker in een oefenwedstrijd. Nu is gebleken dat een geldschieter niet is gevonden. "Ik wil de eigenaren, de directie, de staf en de fans bedanken. Ik heb mij deze maanden welkom gevoeld", zegt Bolt op het clubkanaal van de Australiërs.

Eigenaar Mike Charlesworth is ook vooral trots. "Ondanks dat we geen akkoord hebben, zijn we blij dat de Olympisch kampioen sprint en wereldrecordhouder de afgelopen acht weken bij onze club is geweest. Vanaf de eerste dag heeft hij grote vooruitgang geboekt als voetballer. Ook bracht hij de Mariners en de competitie extra onder de aandacht."

Bolt zal nu op zoek moeten naar een andere club, waar hij zijn profcarrière kan beginnen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen