Spoorboekje: EL, tops & flops en KNVB praat over speelschema

18 april 2019, 13:32

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 18 april.

Nieuws

KNVB praat over speelschema

De 'speelschema-soap' duurt voor in Nederland. De KNVB gaat vandaag met alle bvo's om de tafel zitten om een oplossing te vinden voor het speelschema, dat door de goede prestaties van Ajax in Europa gewijzigd moet worden. Wordt vandaag ongetwijfeld vervolgd.

Specials

Tops & flops

Het was wederom een sensationele Champions League-avond. Tottenham Hotspur rekenden na een hels spektakelstuk af met Manchester City en is de tegenstander van Ajax bij de laatste vier en ook Liverpool is - mede dankzij Virgil van Dijk - door. Wie of wat blonken er uit tijdens de laatste kwartfinales van dit seizoen?

Wedstrijden

Chelsea - Slavia Praag (21.00 uur)

Na de 1-0 in Tsjechië mag het eigenlijk niet meer misgaan voor Chelsea. De Londense club won de heenwedstrijd door een laat doelpunt van Marcos Alonso en staat daardoor met één been in de halve finale van de Europa League. Slavia Praag, waar Mick van Buren onder contract staat, is de grote underdog en heeft niets meer te verliezen. Kunnen de bezoekers nog voor een enorme stunt zorgen op Stamford Bridge?

Eintracht Frankfurt - Benfica (21.00 uur)

De meest enerverende wedstrijd in de heenronde van de kwartfinale van de Europa League vond plaats in Lissabon, waar Benfica met 4-2 won van Eintracht Frankfurt. De Portugezen speelden zeventig minuten met een man meer, maar de club van Jetro Willems en Jonathan de Guzman wist alsnog twee keer te scoren. Dat biedt mogelijkheden voor de Duitse formatie in de returnwedstrijd van vanavond.

Napoli - Arsenal (21.00 uur)

Arsenal is na de 2-0 in het Emirates Stadium de grote favoriet om ten koste van Napoli door te stoten naar de laatste vier van de Europa League. De club uit Napels is zo goed als uitgespeeld in de Italiaanse competitie en kan dus alles op alles zetten om alsnog een ticket voor de halve finale te bemachtigen. Het belooft ondanks de zege in de heenwedstrijd een hete avond te worden voor Arsenal, dat de prestatie van vorig jaar kan herhalen. Toen bereikten de Engelsen ten koste van Atlético Madrid de laatste vier.

Voetbal op tv

21.00 uur: FOX Sports Europa League, FOX Sports 1 - schakelprogramma Europa League

21.00 uur: Eintracht Frankfurt - Benfica, FOX Sports 2 - live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Valencia - Villarreal, FOX Sports 5 - live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Napoli - Arsenal, FOX Sports 4 & RTL 7 - live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Chelsea - Slavia Praag, FOX Sports 6 - live verslag van het Europa League-duel

23.15 uur: Europa League Samenvattingen, RTL 7 - samenvattingen Europa League-duels

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen