Bekerstuntploeg ODIN krijgt geen straf voor vermeend gokken

6 mei 2019, 16:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

ODIN'59 ontsnapt aan een straf voor gokken op eigen wedstrijden. Spelers zouden dit seizoen ingezet hebben op winst in de bekerwedstrijden tegen FC Lisse en FC Emmen. Echter heeft de integriteitseenheid van KNVB geen bewijzen gevonden van deze beschuldiging.

Na de stunt tegen Emmen publiceerde de NOS beelden waarop elftalleider Frans van der Slikke zegt dat hij een tientje heeft ingezet. Ook klonk er 'Unibetje' door de kleedkamer. Naar aanleiding daarvan startte de KNVB een onderzoek. Volgens de reglementen is het ten strengste verboden om te gokken op eigen wedstrijden. Dit kan de uitkomst, maar ook de verloop van een wedstrijd beïnvloeden.

In een verklaring schrijft de KNVB dat er geen bewijs is gevonden en tuchtrechtelijke stappen zodoende uitblijven. ODIN sneuvelde uiteindelijk in de derde ronde van het bekertoernooi, waarin sc Heerenveen te sterk bleek.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen