Algerije trekt aan langste eind in tegenvallende Afrika Cup-finale

19 juli 2019, 23:04

Voor het eerst in 29 jaar tijd heeft Algerije de Afrika Cup gewonnen. Het land trok aan het langste eind in een tegenvallende finale in het Egyptische Cairo. Al na twee minuten kwam Algerije op voorsprong tegen Senegal en die marge werd niet meer uit handen gegeven: 0-1.

Algerije kwam als een komeet uit de startblokken en had al na twee minuten de eerste treffer te pakken. Voor het oog van 74.000 aanwezige toeschouwers haalde Baghdad Bounedjah van ver de trekker over. De poging leek niet succesvol te worden, totdat Salif Sané besloot om zich er met een sliding voor te gooien. De verdediger van Senegal beroerde de bal dusdanig dat het speeltuig in het doel viel. Keeper Alfred Benjamin Gomis stond aan de grond genageld en kon de bal niet meer keren.

Dat was een opsteker voor Algerije, dat de voorsprong op karakter over de streep trok. Senegal moet het hebben van de aanvallende kwaliteiten van onder meer Sadio Mané, maar Algerije hield stand door het fysieke spel. Het team trok zich terug en probeerde Senegal het voetballen onmogelijk te maken. Senegal had het daar lastig mee, maar leek na een uur wel een penalty te krijgen. Algerije-middenvelder Adlene Guedioura maakte hands en zag arbiter Alioum naar de penaltystip wijzen. De VAR draaide die strafschop echter terug.

Algerije heeft daardoor voor de tweede keer in de historie de Afrika Cup gewonnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen