Transferweekje: Vitesse, Feyenoord en opmerkelijk Milan-verhaal

28 september 2019, 12:33

De zomerse transferwindow is al een tijdje gesloten, maar de geruchtenmachine blijft draaien. Ook na het sluiten van de markt worden nog enkele deals rondgemaakt en inmiddels wordt er alweer gespeculeerd over transfers die in de winter kunnen plaatsvinden. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

'Nieuwe' gezichten bij Vitesse

Roy Beerens leek deze zomer hard op weg naar de uitgang in Arnhem. Hij kreeg financieel lucratieve aanbiedingen, maar twijfelde over de betalingen van die clubs. Omdat hij een transfer uiteindelijk niet rond kreeg, heeft hij de training in Arnhem hervat en kan Leonid Slutsky weer over hem beschikken. Hij is niet de eerste speler die weg leek te gaan: ook Bryan Linssen, Thomas Buitink en Navarone Foor werden afgelopen zomer gelinkt aan een Arnhemse transfer, maar vertrokken niet en dragen dit seizoen hun steentje bij. Omdat ook aanwinst Eli Dasa zijn werkvergunning in orde maakte, stonden er deze week twee 'nieuwe' gezichten op het trainingsveld in Arnhem.

Stoelendans in Engeland

Onrust bij Feyenoord

De onrust bij Feyenoord lijkt met de week toe te nemen. Niet alleen zijn de sportieve resultaten dramatisch en is het veldspel onogelijk, ook op de burele is het een puinhoop. Na het vertrek van Jan de Jong is er nog geen opvolger gepresenteerd en om te zorgen dat er toch nog iemand met tekenbevoegdheid rondliep in De Kuip, is commercieel directeur Mark Koevermans naar voren geschoven als ad-interim. Eerder die week kwam RTV Rijnmond met de onthulling dat de Rotterdammers geen spits konden aantrekken, omdat Yassin Ayoub en Jan-Arie van der Heijden niet vertrokken en hun salaris te zwaar woog. Dat helpt voor de technische man Sjaak Troost – eveneens ad-interim – niet bepaald mee. Feyenoord zal de komende maanden nog regelmatig terugkomen in deze rubriek, voor Stam is het te hopen dat het niet zijn naam betreft. Al denken daar de eerste fans in Rotterdam-Zuid daar al heel anders over…

Havertz in belangstelling

Gattuso weer in beeld bij AC Milan

Opmerkelijke berichten uit Milaan, waar Gennaro Gattuso volgens de Corriere dello Sport weer in beeld is bij AC Milan. De oefenmeester vertrok aan het einde van het afgelopen seizoen bij de Rossoneri, maar wordt nu al genoemd als mogelijke opvolger van Marco Giampaolo. Die coach streek in de zomer neer bij Milan, maar presteert vooralsnog ondermaats. Drie van de laatste vijf duels gingen verloren, waardoor Milan er aan denkt om Gattuso terug te halen. De voormalig middenvelder eindigde in zijn twee seizoenen als hoofdcoach respectievelijk zesde en vijfde, waarmee hij niet bepaald overtuigde.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen