De la Vega vertrekt niet zomaar bij Roda JC: "Ik geef nooit op"

1 oktober 2019, 07:38

Mauricio Garcia de la Vega is momenteel persona non grata bij Roda JC, toch is hij niet van plan om zonder slag of stoot te vertrekken. De Mexicaan komt voor het eerst sinds de onrust afgelopen vrijdag naar buiten, in een groot interview in De Telegraaf. Daaruit blijkt dat hij niet zomaar van plan is om te vertrekken. "Ik kan een slag verliezen, maar ik geef nooit op."

Dat vertelt hij over de reden om door te gaan, ondanks alle onrust in Limburg. De la Vega wordt ook gevraagd naar de reden waarom hij nog geen euro investeerde in de club. "Ik heb van begin af aan gezegd dat ik andere wegen zou kiezen, zoals snijden in de uitgaven. Daar hebben we grote stappen in gemaakt", aldus de Mexicaan. "Bovendien heb ik te maken met de regelgeving van de KNVB. Ik ken de situatie van andere buitenlandse investeerders die geïnvesteerd hebben, maar hun geld kwijt zijn omdat ze niet goedgekeurd zijn als eigenaar." Via een lening van 150.000 euro – waarvoor De la Vega naar eigen zeggen garant zou staan – en een deal met het Duitse bedrijf UAC Holding wil hij de salarissen betalen.

Lees ook: De la Vega: "Ik voelde me onveilig

Dat De la Vega zelf al zijn kosten declareert bij de club waarin hij nog niet investeerde, is volgens hem logisch. "Ik ben van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat continu bezig met Roda JC. We hebben namelijk geen algemeen directeur en technisch directeur meer", weet hij. Verder benadrukt hij dat de fans die hem het stadion uitwerkten, niet bestraft moeten worden. Volgens De la Vega zijn ze gebruikt om hem weg te werken. "Iemand van binnen de club zit daarachter", stelt hij.

Het personeel van Roda JC, dat zich ziek meldde, vraagt hij dan ook snel om het werk te hervatten, omdat de huidige gang van zaken een complet tegen hem zou zijn. Over het gesprek dat gevoerd zou zijn over zijn vertrek, wil De la Vega niet teveel kwijt, behalve dat hij open staat voor elk (financiële) voorstel.

Slecht nieuws over Korotaev

Verder kwam er nog slecht nieuws over Alexei Korotaev. De man die twintig procent van zijn aandelen heeft, kan nog altijd niet bij zijn geld komen. Daardoor kan ook hij zijn financiële verplichtingen aan Roda JC vooralsnog niet nakomen.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen