Eerste Divisie: Cambuur morst, NAC onderuit bij Roda JC

25 oktober 2019, 21:58   Bijgewerkt: 25 oktober 2019, 23:51

Koploper SC Cambuur heeft in de twaalfde speelronde van de Eerste Divisie twee kostbare punten gemorst. Op bezoek bij Jong FC Utrecht kwam de ploeg van trainer Henk de Jong niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Runner-up De Graafschap versloeg hekkensluiter FC Dordrecht probleemloos in Doetinchem (5-0), terwijl nummer drie NAC Breda in een levendig duel onderuit ging tegen Roda JC: 4-2.

Jong FC Utrecht – Cambuur 1-1

Voor rust viel er maar weinig te beleven op sportcomplex Zoudenbalch. De grootste kans van de eerste helft was wellicht voor Robert Mühren, die de bal van dichtbij nét naast het doel van het dit seizoen verrassend goed presterende Jong FC Utrecht schoof. Na rust maakte Mees Hoedemakers bijna een eigen doelpunt, doelman Sonny Stevens kon het van richting veranderde schot ternauwernood redden. Uit de toegekende corner maakte Mitchell van Rooijen de 1-0.

Nog geen tien minuten later zette Mühren de bordjes alweer in evenwicht. Na hands aan Jong Utrecht-zijde benutte de spits de penalty feilloos: 1-1. De slotfase van het duel bracht weinig grote kansen met zich mee, waardoor Cambuur slechts een punt mee terug nam uit Utrecht en het De Graafschap op gelijke hoogte ziet komen.

Roda JC – NAC Breda 4-2

De allure van het duel tussen Roda JC en NAC Breda werd, naast op papier, ook in het Parkstad Limburg Stadion kracht bijgezet. Meer dan tienduizend supporters kwamen af op het duel. Zij kregen een alleszins aardige eerste helft te zien. Na tien minuten spelen zorgde Roland Alberg met een schot uit een ingestudeerde corner voor de openingstreffer: 1-0. NAC werd daarna beter en zag Hüseyin Dogan na ruim twintig minuten spelen de gelijkmaker maken. Vlak voor rust kwam de thuisploeg wederom op voorsprong. Niels Verburgh was er als de kippen bij om een afgeslagen schot van Ike Ugbo binnen te werken: 2-1.

Het duel begon na rust vol ophef. Scheidsrechter Siemen Mulder negeerde het vlagsignaal van zijn assistent, volgens wie NAC-doelman Nick Olij hands maakte buiten de zestien. Enkele minuten later kopte Roger Riera de 2-2 binnen. Luka Ilic was vervolgens na zeventig minuten spelen dicht bij de 2-2. Het schot van de middenvelder spatte echter uiteen op de lat. Een kleine twintig minuten voor tijd kreeg Alberg dé kans om Roda JC op voorsprong te zetten. Uit een razendsnelle tegenaanval vloerde Colin Rösler Roda-speler Jordy Croux. De bal ging op elf meter, maar Alberg miste. Daarmee was het spektakel nog niet voorbij, want even later ging de bal na een overtreding van Olij opnieuw op de stip. Ditmaal schoot Alberg wél raak: 3-2. Ba-Muaka Simakala maakte vervolgens vlak voor tijd de allesbelissende 4-2.

De Graafschap – FC Dordrecht 5-0

De runner-up van de Eerste Divisie kende in eigen huis een makkie tegen FC Dordrecht. Na een stroef begin was het Mohamed Hamdaoui die de thuisploeg na ruim twintig minuten op voorsprong zette. Een kleine tien minuten later herhaalde hij dat kunstje. Na rust kon FC Dordrecht terug in de wedstrijd komen. Na een overtreding van Ted van de Pavert ging de bal op de stip. De toegekende penalty werd echter gemist. Met tien man profiteerde De Graafschap vervolgens wel. Daryl van Mieghem scoorde tweemaal, waardoor de punten alsnog probleemloos in Doetinchem bleven. Jeremy Helmer deelde voorts ook nog in de feestvreugde.

Overige duels:

Almere City – FC Eindhoven 3-1

Excelsior – Jong Ajax 1-3

FC Volendam – Jong AZ 3-2

Go Ahead Eagles – FC Den Bosch 0-0

Helmond Sport – Telstar 1-4

NEC Nijmegen – MVV Maastricht 2-0

TOP Oss – Jong PSV 1-0

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen