Spoorboekje: Ajax tegen Valencia, De Jong en Van Dijk in actie

2 oktober 2019, 07:00   Bijgewerkt: 1 oktober 2019, 23:48

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 2 oktober.

Specials

Ajax-opponent Valencia in rumoerige tijden: fans lijdend voorwerp

Ajax gaat woensdagavond op bezoek bij Valencia in de groepsfase van de Champions League. Zelden was het zo onrustig als dit seizoen op de heilige grond van Mestalla, waar de Amsterdammers een club treffen waar enorm veel is gebeurd de laatste tijd. Met journalist Jurriaan van Wessem, insider bij de club uit de sinaasappelstad, bespreekt FCUpdate.nl de belangrijkste gebeurtenissen uit het verleden. 

Wedstrijden

Barnsley - Derby County (20.45 uur)

De tweede competitieoverwinning van Phillip Cocu als trainer van Derby County kwam op een zeer welkom moment. Na alle ophef rondom aanvoerder Richard Keogh, die na een dronkemansrit vermoedelijk vijftien maanden uit de roulatie is, wonnen The Rams zaterdag met 3-2 van Birmingham City. Vanavond kan de ploeg van Cocu die overwinning een goed vervolg geven op bezoek bij Barnsley, de nummer 22 van het Championship. Klimt Derby County verder naar de middenmoot?

Valencia - Ajax (21.00 uur)

Kan Ajax op bezoek in Valencia voor een stunt zorgen? Dat is de grote vraag woensdagavond in de sinaasappelstad. Bij een overwinning zet de ploeg van Erik ten Hag een hele grote stap naar overwintering, al zullen de Amsterdammers de vlag nog niet uithangen als er wordt gewonnen in Spanje. Het duel in Mestalla is volledig uitverkocht. 

Liverpool - Red Bull Salzburg (21.00 uur)

Het meeste spektakel vond de eerste speelronde plaats in Groep E. Daar verloor Liverpool met Virgil van Dijk als basisspeler en Georginio Wijnaldum als invaller verrassend bij Napoli (2-0), terwijl Red Bull Salzburg gehakt maakte van RC Genk. Vooral dankzij een hattrick van de negentienjarige Erling Braut Haland werd het in Oostenrijk liefst 6-2. Spektakel gegerandeerd dus. 

Voetbal op tv

18.55 uur: Slavia Praag - Borussia Dortmund, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Champions League

18.55 uur: Genk - Napoli, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Champions League

21.00 uur: Liverpool - RB Salzburg, Veronica, live verslag van het duel in de Champions League

21.00 uur: FC Barcelona - Internazionale, Ziggo Sport Golf, live verslag van het duel in de Champions League

21.00 uur: RB Leizpig - Olympique Lyon, Ziggo Sport Extra, live verslag van het duel in de Champions League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen