Spoorboekje: PSV, Feyenoord en AZ in actie, terugblikken op CL

3 oktober 2019, 07:00   Bijgewerkt: 2 oktober 2019, 23:50

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 3 oktober.

Specials

Tops en flops van tweede speelronde Champions League

Naast de knappe zege van Ajax bij Valencia gebeurde er op de andere velden ook het nodige. Liverpool verspeelde een 3-0 voorsprong tegen Salzburg, maar stapte tot grote opluchting wel als winnaar van het veld. In Camp Nou leek Internazionale op weg naar een stunt. Echter wist het teleurstellende FC Barcelona het tij op tijd te keren. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Aan het einde van de ochtend blikken we nog een keer uitgebreid terug met onze tops en flops.

Historie: Ajax, PSV en Feyenoord zijn recente inspiratiebron voor AZ

Een overwinning op Manchester United zou voor AZ vanavond (donderdag) voelen als een stunt van de bovenste plank. Toch weten de Alkmaarders dat de in verval geraakte Engelse topclub kwetsbaar is. Dat is niet alleen te zien aan de matige resultaten van het team, maar ook in de recente historie. Nederlandse clubs presteren het laatste decennium goed tegen The Mancunians.

Wedstrijden

Feyenoord – FC Porto (18.55 uur)

Wie moet voorspellen ook Feyenoord het gaat doen, wacht een zware taak. Geen elftal zo onvoorspelbaar als de Rotterdammers: de pieken liggen hoor en dat is nodig tegen het sterker geachte FC Porto, dat in de eerste speelronde van Young Boys won. Aan de andere kant is de ondergrens van de Rotterdammers dit seizoen ook al een aantal keer heel laag. Wat gaat het ditmaal worden voor de ploeg van Jaap Stam?

AZ – Manchester United (18.55 uur)

Zonder Paul Pogba, Anthony Martial, Phil Jones, Aaron Wan-Bissaka en Luke Shaw komt de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer op bezoek in Den Haag, waar in een lang niet uitverkocht stadion de Engelse grootmacht wordt ontvangen. Het team van Arne Slot verloor tot dusver slechts één van de vijftien gespeelde duels dit seizoen en is vol vertrouwen. Is dat terecht of blijkt United toch een serieus maatje te groot? 

Rosenborg BK – PSV (21.00 uur)

Na de overwinning op Sporting Portugal kan de ploeg van Mark van Bommel een hele grote stap zetten op bezoek bij het Noorse Rosenborg BK. Zonder Toni Lato, Ibrahim Afellay, Sam Lammers en Gastón Pereiro zijn de Eindhovenaren afgereisd naar Trondheim. Het goede nieuws: PSV verloor slechts één van de zes duels die het in haar geschiedenis tegen Noorse clubs speelde. 

Voetbal op tv

16.50: FC Astana – FK Partizan, FOX Sports 4, live verslag van het duel in de Europa League

18.55 uur: AZ – Manchester United, FOX Sports 1, live verslag van het duel in de Europa League

18.55 uur: Feyenoord – FC Porrto, RTL 7, live verslag van het duel in de Europa League

18.55 uur: Saint-Étienne – VfL Wolfsburg, FOX Sports 4, live verslag van het duel in de Europa League

21.00 uur: Sevilla – APOEL Nicosia, FOX Sports 4, live verslag van het duel in de Europa League

21.00 uur: Rosenborg BK – PSV, RTL 7, live verslag van het duel in de Europa League

21.00 uur: Arsenal - Standard Luik, FOX Sports 1, live verslag van het duel in de Europa League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen