Spoorboekje: Nederland kan eindelijk weer EK-ticket pakken

16 november 2019, 07:00   Bijgewerkt: 15 november 2019, 23:35

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 16 november.

Nieuws

Nederland naar het EK

16 november kan een bijzondere dag worden: voor het eerst sinds jaren heeft Oranje de mogelijkheid om zich weer voor een eindtoernooi te plaatsen. Belfast is de locatie, Noord-Ierland de tegenstander. Een punt is genoeg voor het bereiken van EURO 2020. Gaat vandaag de geschiedenisboeken in?!

Specials

Transferweekje

Nog minder dan twee maanden voordat de winterse transfermarkt zijn deuren opent. De geruchtenmachine gaat daarom steeds meer draaien. Er wordt druk gespeculeerd over transfers die in de winter of daarna kunnen plaatsvinden. Welke transfers zitten allemaal in het vat? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Wedstrijden

Rusland - België (18.00 uur)

Een gelijkspel is genoeg voor België om definitief de eerste plaats in de poule - en daarmee zeer vermoedelijk ook een plek in Pot 1 - te pakken. Bij een nipte nederlaag heeft België de eerste plaats ook nog in handen, want in eigen huis werd het 3-1 voor onze Zuiderburen, wat het onderling resultaat vooralsnog bij België doet liggen. Maar omdat alle voorgaande duels werden gewonnen, zal Roberto Martínez gewoon uitgaan van een overwinning. 

Noord-Ierland - Nederland (20.45 uur)

Een gelijkspel of overwinning in Belfast brengt het Nederlands elftal naar EURO 2020. Maar de ploeg van Ronald Koeman is gewaarschuwd: Duitsland het ook enorm lastig op bezoek bij de Noord-Ieren. Bovendien zijn er nog een aantal vraagtekens in de opstelling van Oranje: wie speelt er bijvoorbeeld in de spits? Wout Weghorst, Luuk de Jong, Ryan Babel, Myron Boadu of toch een andere variant?

Duitsland - Wit-Rusland (20.45 uur)

Als Nederland ook maar iets laat liggen in Noord-Ierland, dan zit Duitsland ongetwijfeld op vinkentouw. Door een minder goed onderling resultaat staat Duitsland op de tweede plaats in de poule, waardoor normaliter een zwaardere EK-loting in het verschiet ligt. Als Oranje nog punten laat liggen, wil Duitsland - dat zelf ook nog geen EK-ticket heeft - ongetwijfeld profiteren. 

Voetbal op tv

15.00 uur: Cyprus – Schotland, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het EK-kwalificatieduel

18.00 uur: Rusland – België, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het EK-kwalificatieduel

18.00 uur: Slovenië – Letland, Ziggo Sport Extra, live verslag van het EK-kwalificatieduel

20.45 uur: Duitsland – Wit-Rusland, Ziggo Sport, live verslag van het EK-kwalificatieduel

20.45 uur: Kroatië – Slowakije, Ziggo Sport Extra, live verslag van het EK-kwalificatieduel

20.45 uur: Noord-Ierland – Nederland, NPO 3, live verslag van het EK-kwalificatieduel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen