Van Wolfswinkel: "Het is zo lekker om weer terug te zijn"

9 februari 2020, 21:50

Na een afwezigheid van een half jaar maakte Ricky van Wolfswinkel zaterdag zijn langverwachte rentree voor FC Basel. Een paar dagen nadat hij groen licht kreeg om weer in actie te komen, keerde hij terug op het wedstrijdveld. "Het was een erg zware periode, vooral omdat ik maandenlang niet wist wanneer ik dit moment weer mocht meemaken", vertelt hij.

Per toeval werd midden-augustus een hersenaneurysma ontdekt bij de 31-jarige spits. Van Wolfswinkel werd geopereerd en moest lang toekijken. "Bij vrijwel elke blessure weet je ongeveer de revalidatietijd, maar bij mijn blessure niet. Dat maakt het allemaal extra zwaar. Alle reacties waren hartverwarmend, het was best emotioneel", aldus de aanvaller tegenover het Algemeen Dagblad.

Afgelopen donderdag trainde Van Wolfswinkel pas voor de eerste keer volledig mee. "Onder meer met een lang partijspel. Mijn team won dat met 2-0, ik maakte beide doelpunten", vervolgt hij. Zijn eerste goal? Een kopbal. "De eerste die ik sinds lange tijd weer in wedstrijdvorm meemaakte. Toeval bestaat niet, de bal vloog er direct in. Dat voelde zo lekker, ook om over die drempel heen te gaan. Mijn angst is helemaal weg. Ik voel me weer helemaal fit, heerlijk."

Over een kleine week tegen FC Thun kan hij zijn volgende speelminuten maken. "Het is zo lekker om weer terug te zijn. Dat zit ook in kleine dingen. Gewoon op het veld staan met de medespelers om je heen, alles mee kunnen doen. Dat heb ik zo gemist. In de laatste vijf weken is het echt lekker gegaan, heb ik conditioneel meer kunnen doen dan de rest, waardoor ik op dat vlak sowieso echt fit ben. Nu ik verder ook weer alles mag, ben ik klaar voor de rest van het seizoen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen