Ronaldo over plaats in wereldteam: "Cruijff was veel belangrijker"

15 december 2020, 16:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ronaldo Luís Nazário de Lima, beter bekend als Ronaldo, heeft enigszins moeite met zijn uitverkiezing van France Football. De Braziliaan werd door het toonaangevende Franse tijdschrift opgenomen in het zogenaamde Ballon d'Or Dream Team dat maandag werd aangekondigd. Hij vindt het vreemd dat er geen plaats is voor Johan Cruijff.

Vanwege het coronavirus reikt France Football dit jaar geen Ballon d'Or uit en ging in plaats daarvan op zoek naar het Ballon d'Or Dream Team. In totaal werden 110 spelers genomineerd, van wie twaalf Nederlanders: Edwin van der Sar, Wim Suurbier, Ronald Koeman, Ruud Krol, Clarence Seedorf, Frank Rijkaard, Ruud Gullit, Johan Neeskens, Johan Cruijff, Marco van Basten, Dennis Bergkamp en Arjen Robben.

Het Ballon d'Or Dream Team is samengesteld door 140 journalisten, die één doelman, drie verdedigers, vier middenvelders en drie aanvallers hebben gekozen. Lev Yashin is gekozen als beste doelman aller tijden, Cafu, Franz Beckenbauer en Paolo Maldini vormen de verdediging, Xavi Hernández, Lothar Matthäus, Diego Maradona en Pelé staan op het middenveld en Lionel Messi, Ronaldo en Cristiano Ronaldo zijn de drie aanvallers. Er was zodoende geen plaats voor Nederlanders.

In de ogen van oud-PSV-speler Ronaldo was een uitverkiezing voor Cruijff wel op zijn plaats geweest. "Ik ben gekozen in het team maar ik schaam me wel een beetje, want Cruijff was zoveel belangrijker voor het voetbal", luidt de reactie van de Braziliaan. "Hij heeft het voetbal echt revolutionair veranderd met zijn dynamiek en elegantie. Zelfs Van Basten had wel boven me mogen staan eerlijk gezegd", zegt de inmiddels 44-jarige oud-spits.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen