Van Rhijn gebeten hond: "Ik zou nooit bewust hands maken"

20 januari 2021, 20:37
Van Rhijn gebeten hond:

Ricardo van Rhijn was woensdag de schlemiel bij FC Emmen. De verdediger, die was ingevallen na de blessure van Glenn Bijl, gaf in de slotfase een penalty weg door hands te maken in het strafschopgebied. sc Heerenveen verzilverde de penalty en won daardoor met 1-2 in de beker. Na afloop was de verdediger schuldbewust.

?Hij beseft dat zijn handsbal een zeer opmerkelijke actie was. "In een rare reflex toucheerde ik met de hand de bal. Onbewust, dat wel. Een onnatuurlijke beweging die ik moeilijk kan verklaren", reageerde de oud-Ajacied bij RTV Drenthe. Op die manier werd hij de schlemiel, terwijl het op een verlenging leek af te stevenen. "Ja, als je zo dichtbij de verlenging zit moet je dat er in ieder geval uitslepen. Ook dat valt ons en mij in die situatie te verwijten."

In de vorige ronde won Emmen van FC Groningen. Een nieuwe stunt was een opsteker geweest voor de ploeg van Dick Lukkien, weet Van Rhijn. Hij beseft dat het er wel in had gezeten. "We hebben bij vlagen aardig gespeeld en hadden na rust de kansen om op 2-0 te komen. In de fase waarin we zitten was dat zeer welkom geweest."

FCUpdate.nl volg je nu ook op Instagram!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen