Gisteren gemist: eerste zege Emmen leidt tot ontslag Stegeman

21 februari 2021, 00:30   Bijgewerkt: 20 februari 2021, 23:43

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 20 februari.

Emmen pakt eindelijk eerste zege van het seizoen

In een seizoen waar FC Emmen domper op domper te verwerken kreeg, heeft het zaterdagavond tegen PEC Zwolle eindelijk de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Binnen negentig minuten overklasten zij de tegenstander volledig en wonnen zodoende dik verdiend met 3-2. Luka Adzic, Michael de Leeuw en Jari Vlak kregen met hun doelpunten de supporters thuis voorzichtig op de banken.

Stegeman op non-actief gezet na nieuwe nederlaag

De nederlaag van PEC Zwolle tegen FC Emmen (3-2) heeft John Stegeman de das omgedaan. De trainer is per direct op non-actief gesteld, zo meldt PEC op de eigen website. 'De teleurstellende sportieve prestaties' worden daarbij als reden gegeven. De nederlaag in Emmen was het vijfde puntverlies op rij voor de ploeg van Stegeman.

AZ legt druk in Eindhoven na zege op VVV

Zonder zich bovenmatig in te spannen heeft AZ zaterdagavond haar uitwedstrijd bij VVV gewonnen. De Alkmaarders gingen voortvarend van start en kwamen op een snelle voorsprong via Jesper Karlsson. Na een slordig vervolg van de eerste helft, en een gelijkmaker van Christos Donis, leek de klad er wat in te komen bij de ploeg van Pascal Jansen. Een domme rode kaart van Christian Kum hielp AZ op weg naar een eenvoudige zege. Treffers van Hakon Evjen en Myron Boadu (2x) deden VVV definitief de das om: 1-4.

Fenomeen Haaland schittert ook in derby tegen Schalke

Borussia Dortmund heeft de spectaculaire Champions League-zege op Sevilla een goed vervolg gegeven in de Kohlenpott-derby tegen Schalke 04. Datzelfde valt te zeggen over Erling Haaland, die met twee treffers opnieuw belangrijk was voor zijn ploeg. Door treffers van ook Jadon Sancho en Raphael Guerreiro won Dortmund met liefst 0-4.

Everton wint na lange tijd weer competitieduel bij Liverpool

Everton heeft voor de eerste keer sinds september 1999 weer eens in de competitie gewonnen op bezoek bij Liverpool. Op Anfield bleken doelpunten van Richarlison en Gylfi Sigurdsson voldoende voor een belangrijke zege: 0-2. Liverpool kan titelprolongatie door de nieuwe zeperd op zijn buik schrijven. Het verschil met koploper Manchester City kan zondag oplopen tot liefst negentien punten.

Fortuna klimt naar linkerrijtje in taaie wedstrijd tegen ADO

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond opnieuw een overwinning geboekt in de Eredivisie. De ploeg van trainer Sjors Ultee versloeg ADO Den Haag in Sittard met 2-0. Dankzij doelpunten van Lisandro Semedo en Sebastian Polter klimmen de Limburgers naar het linkerrijtje. ADO blijft met dertien punten steken op de zeventiende plek.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen