Dest en Messi hoofdrolspelers bij voetbalshow FC Barcelona

21 maart 2021, 22:57

FC Barcelona heeft met een voetbalshow laten zien klaar te zijn voor het slotstuk van een spannende titelrace. Op overtuigende wijze zette het team van trainer Ronald Koeman zondagavond subtopper Real Sociedad opzij (1-6). Sergiño Dest groeide met zijn eerste en tweede doelpunt in de Spaanse competitie uit tot een van de hoofdrolspelers op de feestavond van Barça.

Ook voor Lionel Messi was het uitduel met Real Sociedad een bijzondere. De 33-jarige Argentijnse speelde zijn 768ste duel voor de Catalaanse club en mag zich nu de speler met de meeste optredens voor Barça noemen. Uiteraard startte de zesvoudig Ballon d'Or-winnaar in de basis in Anoeta. Samen met Antoine Griezmann en Ousmane Dembélé vormde hij de aanval. Basisplaatsen waren er ook voor Dest en Frenkie de Jong.

Zoals wel vaker de laatste tijd koos Koeman tegen Real Sociedad voor een 5-3-2-systeem, waardoor De Jong het overgrote deel van de wedstrijd tussen Óscar Mingueza en Clément Lenglet speelde. De voormalig Ajax-speler ging vroeg in de wedstrijd de fout in waardoor een andere oude bekende, Alexander Isak, de eerste goede kans van de wedstrijd kreeg. Het lukte de oud-speler van Willem II echter niet om de bal langs Marc-André ter Stegen te werken.

Aan de andere was het na ruim een halfuur wel raak. Uitgerekend de jarige Griezmann, oud-speler van Real Sociedad, opende de score. De Fransman schoot in de rebound raak nadat Dembélé uit een lage voorzet van Jordi Alba de bal tegen doelman Remiro schoot. Daarmee was de ban gebroken. Nog voor rust verdubbelden de Catalanen de marge via Dest, die op aangeven van Messi de bal in de lange hoek schoot en zo zijn eerste LaLiga-doelpunt maakte.

Barça nam na rust de voet niet van het gaspedaal. Wat heet: de ploeg van Koeman toonde een onstilbare honger naar doelpunten te hebben en prikte er nog eens vier bij. Eerst was het Dest die zijn tweede van de avond maakte. Eigenlijk kreeg hij de bal tegen zich aangeschoten, maar ook die doelpunten tellen. Vervolgens was het Messi die na een heerlijke pass van Sergio Busquets de score verder opvoerde.

Nadat een doelpunt van Dembélé werd afgekeurd wegens buitenspel, scoorde de Fransman alsnog een goal die wél telde. Real Sociedad deed nog wat terug via Ander Barrenetxea, maar het slotakkoord was voor Messi. Op aangeven van Alba maakte de Argentijn zijn tweede van de avond. Door de zege heeft Barça de achterstand op Atlético Madrid, dat eerder op de avond Celta de Vigo versloeg, weer verkleind tot vier punten. Na de interlandbreak vervolgt de ploeg van Koeman de competitie met een thuisduel met Real Valladolid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen