UEFA maakt na stemming 'Goal van het Toernooi' EK bekend

14 juli 2021, 18:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het kon ook bijna niet anders, maar de wereldtreffer van Patrik Schick is woensdag verkozen tot 'Goal van het Toernooi'. De Tsjech krulde de bal in het groepsfaseduel tegen Schotland vanaf de middenlijn het net in en viel daarmee dus in de prijzen. 

Schick maakte zijn treffer in de eerste wedstrijd van de groepsfase. Het was de 52e minuut toen hij de Schotse goalie David Marshall ver voor zijn doel zag staan en de bal op fenomenale wijze binnenschoot. Het was de 0-2, nadat Schick eerder in de wedstrijd al de openingstreffer verzorgde. In totaal eindigde Schick dit toernooi op vijf treffers, waarmee hij samen met Cristiano Ronaldo topscorer werd.

Hoewel het doelpunt van Schick de wereld over ging, was ook de concurrentie om de prijs niet mals. De heerlijke afstandsschoten van Paul Pogba (tegen Zwitserland) en Luka Modric (tegen Schotland) eindigden op plek twee en drie. Doelpunten van Lorenzo Insigne, Kevin de Bruyne, Alvaro Morata, Mikkel Damsgaard, Cristiano Ronaldo, Federico Chiesa en Andriy Yarmolenko waren ook genomineerd. Laatstgenoemde schoot van afstand zeer fraai binnen tegen Oranje. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen