Huwelijk FC Volendam en Van de Ven (20) op barsten

26 augustus 2021, 07:42   Bijgewerkt: 26 augustus 2021, 12:27
Foto: © ProShots

FC Volendam en Micky van de Ven (20) liggen op ramkoers. Beide partijen stonden woensdag in een arbitragezaak tegenover elkaar, waarbij De Telegraaf aanwezig was. Het felbegeerde talent vindt dat Volendam hem de kans ontneemt naar VfL Wolfsburg te verkassen. Met zaakwaarnemer Mino Raiola aan zijn zijde werd contractontbinding geëist. De verbintenis van de verdediger loopt nog twee seizoenen door.

Wolfsburg wil twee miljoen euro betalen voor Van den Ven, maar Volendam vindt dat niet de juiste prijs. Tot ontsteltenis van Van de Ven. Volgens zijn advocaat Zeevenhoven is er met een transfer naar Wolfsburg namelijk sprake van positieverbetering. Bij de club van Mark van Bommel kan Van de Ven in de Champions League spelen en ligt er een veel beter salaris klaar.

Dat wordt niet betwist door Volendam. "Als club A een speler van club B wil hebben, is het gebruikelijk dat club A zich bij club B meldt en onderhandelt over een transfersom", citeert de hiervoor genoemde ochtendkrant advocaat Quant, die Volendam vertegenwoordigt. "Zij komen eruit of niet. Pas als er een akkoord óf toestemming van de verkopende partij is, komt een zaakwaarnemer in beeld om met de kopende club over de persoonlijke voorwaarden van de speler te onderhandelen."

In zijn betoog wees Quant naar Raiola. "In het geval van Micky van de Ven wilde de heer Raiola vanaf het begin de volledige regie hebben. Namens een aantal clubs deed hij een bod. Pas nadat FC Volendam aangaf alleen rechtstreeks zaken te willen doen met VfL Wolfsburg, kwam er van die club uit een voorstel, van 2 miljoen euro. Dat werd als onvoldoende bestempeld. En nu zitten we hier… Het liefst hadden wij niet in Zeist, maar aan de onderhandelingstafel met VfL Wolfsburg gezeten."

Maar sowieso verlangt Volendam meer dan twee miljoen euro. Voor het beklinken van een transfer hebben de clubs en speler nog vijf dagen. De vader van Van de Ven - Marcel van de Ven - hoopt dat het rond komt. "Wim Jonk, Jasper van Leeuwen en Ruben Jongkind hebben een financieel belang bij een verkoop. Zij waren goden voor Micky, maar het vertrouwen is totaal weggevaagd. Mijn zoon slaapt niet en eet niet. Daar maak ik me zorgen over."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen