AZ na zware nederlaag uit Europa League

Ger
5 april 2012, 22:54   Bijgewerkt: 6 april 2012, 00:45

AZ heeft donderdagavond als laatste Nederlandse club afscheid genomen van het Europese voetbalseizoen. De equipe van coach Gertjan Verbeek ging in de kwartfinales van de Europa League hard onderuit bij Valencia: 4-0. De Noord-Hollanders kunnen zich nu volledig concentreren op de titelstrijd in de nationale competitie.

AZ was woensdagochtend nog vol optimisme naar de sinaasappelstad gevlogen. De Alkmaarders hadden zich in de eerste van twee kwartfinaleduels immers een goede uitgangspositie verschaft. Door treffers van Brett Holman en Maartens Martens werden de Spanjaarden vorige week met 2-1 verslagen. De overwinning verbloemde evenwel dat AZ voetballend duidelijk de mindere was. Valencia voerde in het AFAS Stadion lang de regie over de wedstrijd.

De blunder van de Costaricaan deed geen recht aan de openingsfase van het duel, waarin AZ gelijke tred hield met de thuisploeg. Na de openingstreffer wist de nummer twee van de Eredivisie zich niet direct te herpakken. Valencia profiteerde rap met opnieuw een goal van Rami, na voorbereidend werk van Tino Costa en Roberto Soldado. De trefzekere Fransman ontbrak vorige week nog vanwege een schorsing naar aanleiding van zijn rode kaart in de achtste finale tegen PSV.

AZ verzuimde het duel in de resterende speeltijd nog spannend te maken. De Alkmaarders, die  Holman in de rust geblesseerd zagen achterblijven in de kleedkamer, toonden zich te slordig in de passing. Invaller Pablo Hernández besliste de kwartfinale tien minuten voor tijd door de 4-0 tegen de touwen te krullen. Kort daarop liet trainer Unai Emery de Nederlandse international Hedwiges Maudro zijn rentree maken na langdurig blessureleed.

Valencia speelt om een finaleplaats tegen het eveneens Spaanse Atletico Madrid, dat te sterk was voor het Duitse Hannover 96. De formatie van coach Diego Simeone won twee keer met 2-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen