Eriksen rondt op Deadline Day transfer naar Brentford af

31 januari 2022, 09:07   Bijgewerkt: 31 januari 2022, 11:57

Christian Eriksen keert terug in de Premier League. Brentford heeft de komst van de 29-jarige Deense middenvelder vroeg op Deadline Day wereldkundig gemaakt. Eriksen heeft bij de nummer veertien van de Premier League en contract tot het einde van het seizoen getekend.

Eriksen zat zonder club nadat vlak voor de jaarwisseling zijn contract bij Internazionale werd ontbonden. De spelmaker vertrok uit Milaan omdat hij vanwege zijn onderhuidse defibrillator niet in Italië mag voetballen. Dat kastje kreeg hij aangemeten nadat hij tijdens de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland een hartstilstand kreeg. De afgelopen tijd heeft Eriksen hard aan zijn fitheid gewerkt. Dat deed hij onder meer in Amsterdam, waar hij met Jong Ajax meetrainde.

Meerdere clubs wilden in zee gaan met Eriksen, maar de keuze van de spelmaker viel op Brentford. Bij die club spelen een hoop Denen, waaronder voormalig PSV-verdediger Mathias Jørgensen. "Het proces om Eriksen aan te trekken duurde vanzelfsprekend langer dan bij de meeste andere transfers. Ik begrijp dat veel mensen vragen hebben over het proces, maar we zullen vanwege het medische beroepsgeheim niet in details treden. De fans kunnen er zeker van zijn dat we zorgvuldigheid hebben betracht om ervoor te zorgen dat Christian in de best mogelijke vorm is om terug te keren naar competitief voetbal. Nu Christian de beslissing heeft genomen om bij Brentford te tekenen, willen alle partijen zich volledig op het voetbal richten", aldus directeur Phil Giles.

Brentford is de vierde club van Eriksen. De spelmaker zette bij Ajax zijn eerste stappen in het profvoetbal, maakte vervolgens meerdere jaren furore in het shirt van Tottenham Hotspur en ging vervolgens aan de slag bij Internazionale.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen