FC Twente strijkt tonnen op dankzij transfer Corona

14 januari 2022, 13:50
FC Twente strijkt tonnen op dankzij transfer Corona

Sevilla heeft zich versterkt met Jesus Corona. De 29-jarige Mexicaan maakt per direct de overstap van FC Porto naar de Spaanse subtopper en tekent een contract tot de zomer van 2025. Ook zijn voormalige werkgever FC Twente profiteert flink mee met de transfer van de buitenspeler.

Volgens Tubantia-journalist Leon Ten Voorde heeft FC Twente een doorverkooppercentage van 9 procent bedongen toen de Enschedeërs in 2015 afscheid namen van Corona. De buitenspeler verkaste destijds voor ruim tien miljoen euro naar Portugal, waar hij zes zeer succesvolle seizoenen beleefde. Aan zijn Portugese verblijf is echter per direct een einde gekomen.

Naar verluidt ontvangt Porto slechts drie miljoen euro voor de Mexicaan. Omdat 9 procent daarvan naar FC Twente moet, wrijft de Eredivisie-subtopper zich in de handen. De ploeg van Ron Jans krijgt daardoor namelijk ineens bijna drie ton extra te besteden dankzij de transfer van een speler die al zes jaar niet meer in de Grolsch Veste voetbalt.

Corona speelde in totaal 286 wedstrijden voor FC Porto, maar raakte dit seizoen zijn vaste basisplaats kwijt. De 63-voudig Mexicaans international kwam de laatste drie seizoenen nog steeds minstens dertig competitiewedstrijden in actie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen