'Real legt 350 miljoen euro klaar voor komst Haaland'

17 januari 2022, 10:14

De complete wereldtop aast op de komst van Erling Haaland, maar Real Madrid hoopt de concurrentie met een flinke smak geld af te troeven. De Madrilenen gaan zich komende zomer hoogstwaarschijnlijk ook versterken met Kylian Mbappé en azen op een droomvoorhoede. Haaland heeft echter een flink prijskaartje om zijn nek.

Dat melden diverse media, waaronder de Daily Mirror. Een deel van dat bedrag moet rechtstreeks naar zijn werkgever Borussia Dortmund, dat een afkoopclausule van 75 miljoen euro in het contract van de Noor heeft opgenomen. Daar blijft het echter niet bij. Zo verlangt hij een zesjarig contract ter waarde van ongeveer 35 miljoen euro per jaar.

Bovendien profiteert ook zaakwaarnemer Mino Raiola mee: hij krijgt twintig miljoen euro voor de deal, terwijl ook de familie van Haaland en de speler zelf een tekenbonus eisen. Dat brengt het totaal te betalen pakket op circa 350 miljoen euro: een bedrag dat Real Madrid aan het verzamelen is om de komst van het doelpuntenfenomeen te realiseren.

Met Haaland verzekert Real Madrid zich de komende jaren van een garantie op doelpunten. De 21-jarige superspits staat dit seizoen na dertien optredens op vijftien goals. In totaal had hij bij Borussia Dortmund 77 wedstrijden nodig om 78 keer te juichen.

Volg hier: alle ontwikkelingen op de transfermarkt

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen