'Spanningen Barça en Bayern lopen op na 'brutaal' handelen'

20 januari 2022, 20:30

FC Barcelona en Bayern München hebben het met elkaar aan de stok. Volgens diverse Spaanse en Duitse media zouden de spanningen tussen beide clubs zijn toegenomen, nadat Der Rekordmeister 'brutale pogingen' heeft ondernomen om Sergino Dest en Pedri weg te kapen uit Camp Nou.

Met dat verhaal kwamen onder meer het Duitse Sport1 en het Spaanse Sport. Het zou dus te maken hebben met de interesse van Bayern voor de twee Barça-jongelingen. Vooral de handelswijze rond de negentienjarige Pedri zit de Catalanen dwars. Hij verlengde zijn contract afgelopen jaar tot medio 2026, maar Bayern zou daarbij een poging gewaagd hebben om Pedri te verleiden niet bij te tekenen, en in plaats daarvan naar München te verkassen.

De hernieuwde interesse in Dest zou eveneens niet goed gevallen zijn bij Barcelona en ook de meningsverschillen over de Super League hebben de relatie flink doen afkoelen. Dat terwijl de clubs eerder juist een goede band hadden. Gewezen wordt op de eerdere huurdeal van Philippe Coutinho, die door Bayern voor een jaar werd overgenomen van Barcelona. 

De vraag is of er in het vervolg nog wel zo makkelijk overeenkomsten zullen worden gesloten door beide clubs. Zo zou het conflict van invloed kunnen zijn op de interesse van Barça in Niklas Süle. Ook jeugdspelers Kenan Yildiz en Gabriel Vidovic staan bij de Catalanen op de radar. 

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen