Databureau: Feyenoord favoriet winst Conference League, PSV tweede

8 februari 2022, 09:19

Wordt Feyenoord de eerste Nederlandse club die ook de Conference League wint? De Rotterdammers zijn volgens databureau FiveThirtyEight namelijk de favoriet voor de eerste eindzege in het nieuwe toernooi van de UEFA. De winkans wordt op 13% geschat, waarbij PSV ook in de top-drie staat.

Er wordt op basis van meerdere factoren gekeken naar de verwachting hoe goed de Rotterdammers per ronde ongeveer zullen scoren. Anders dan PSV, dat nog een tussenronde moet spelen, is Feyenoord wel al zeker van de laatste zestien. De kans op de kwartfinale (66%), halve finale (40%), finale (23%) en winst (13%) wordt telkens berekend aan de hand van een teamrating.

In die zogenoemde Soccer Power Index (SPI) scoort PSV net wat lager (73.2 versus 72.5), maar de ploeg van Roger Schmidt wordt gezien als de tweede grootste kanshebber. PSV heeft een winkans van 12%, zo is berekend, en voor AS Roma en Stade Rennes komende dezelfde waarden naar boven. Die twee clubs krijgen echter een iets lagere teambeoordeling dan de Eindhovenaren.

 

Lees ook: Slot lyrisch over 'beste Feyenoord' van het seizoen

De andere twee Nederlandse deelnemers hebben een behoorlijk kleinere kans op de eindzege, volgens het databedrijf. De kans op een eindzege van de Alkmaarders wordt geschat op 9%, terwijl Vitesse – dat net als PSV nog een tussenronde moet overleven – bijna de rijen sluit met een winstkans van ongeveer slechts één procent. De formatie van Thomas Letsch staat in de tussenronde tegenover Rapid Wien, terwijl PSV Maccabi Tel Aviv treft. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen