Databureau: PSV en Feyenoord favorieten in Conference League

14 februari 2022, 22:52

De Conference League kan zomaar een Nederlandse finale hebben. PSV maakt veertien procent kans op de winst van het derde Europese toernooi, terwijl Feyenoord dertien procent kans maakt. Daarmee zijn dat de twee favorieten voor de primeur, aangezien het toernooi voor het eerst gehouden wordt.

Dat heeft statistiekenbureau FiveThirtyEight berekend. Het databureau baseert zich op duizenden wedstrijden en op de speelwijze van alle clubs. Met die factoren wordt een ranglijst gemaakt van alle clubs die nog actief zijn in het toernooi. Na de Nederlandse clubs worden Stade Rennais, AS Roma en Leicester City gezien als de favorieten voor de eindzege.

AZ staat zevende op de lijst met favorieten. Volgens het bedrijf heeft de ploeg van Pascal Jansen negen procent kans om het toernooi te winnen. Daarmee staan de Alkmaarders onder andere boven Celtic. Opvallend, aangezien die ploeg in de voorrondes van de Europa League een maatje te sterk was voor de huidige nummer vier van de Eredivisie.

De kans dat Vitesse het toernooi wint, is volgens het databureau kleiner dan één procent. De Arnhemmers hebben echter bewezen dat ze niet onderschat moeten worden. De ploeg van Thomas Letsch leek kansloos in een poule met Tottenham Hotspur en Stade Rennais, maar eindigde knap als tweede in de poule. Nu is Vitesse gekoppeld aan Rapid Wien, een club die ook minder dan één procent kans heeft om de Conference League te winnen. De kans dat de Oostenrijkers verliezen van de Nederlandse club, is volgens de berekeningen 58 procent. Vitesse is dus de favoriet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen