Heftig: borstkanker gediagnosticeerd bij OranjeLeeuwin Lewerissa

21 februari 2022, 17:56

Zeer treurig nieuws uit België: Standerd Luik-aanvalster Vanity Lewerissa (30, op archiefbeeld) kampt met borstkanker. De voormalig spits van onder meer PSV en Ajax, die ook elf interlands heeft gespeeld namens de OranjeLeeuwinnen, heeft die diagnose recent te horen gekregen. In 2018 zette ze een punt achter haar loopbaan als Leeuwin.

Dat heeft haar club Standard Luik maandag naar buiten gebracht. Lewerissa hoorde enkele weken geleden dat ze borstkanker heeft. 'Het is evident dat dit het sportieve aspect overstijgt en dat dit nieuws de volledige groep enorm heeft geraakt', staat te lezen op de clubsite van de Belgische werkgever van de in Maastricht geboren speelster.

'De club, de staff en de speelsters zullen te allen tijde achter haar staan om mee deze ziekte te helpen bestrijden. Vanity, we zijn er van overtuigd dat jouw sterke karakter je zal helpen om deze beproeving te doorstaan', valt er te lezen. Zelf reageerde de aanvalster ook op Instagram op het treurige nieuws: 'Een pad dat je liever niet bewandelt in je leven. We gaan ervoor, met twee gestrekte benen vooruit. Lets beat this', schreef ze.

Lewerissa werd in 2017 als onderdeel van de selectie van de Leeuwinnen Europees kampioen met Nederland, voor wie ze in totaal elf interlands speelde. Naast haar plaats in de gouden EK-selectie was ze ook onderdeel van de spelersgroep die meedeed aan het WK in Canada in 2015. Verder stond ze onder contract bij VVV-Venlo, Standard Luik, PSV, Ajax en dus weer bij de Belgische club in Luik.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen