Dit deden de opponenten van Ajax, AZ, PSV, Feyenoord en Vitesse

6 maart 2022, 21:28   Bijgewerkt: 7 maart 2022, 11:01

Na een week zonder Europese verplichtingen mogen de Nederlandse clubs komende week weer aan de bak. Ajax moet weliswaar nog even wachten, maar AZ, PSV, Feyenoord en Vitesse hopen donderdag een eerste stap te zetten richting de kwartfinales van de UEFA Conference League. Wat deden de tegenstanders in hun eigen competities? FCUpdate.nl zet de resultaten op een rijtje. 

Ajax speelt op 15 maart de return tegen Benfica in de achtste finales van de Champions League. De heenwedstrijd in Lissabon eindigde in een 2-2 gelijkspel, dus de Amsterdammers zijn er nog lang niet. Benfica kreeg veel complimenten voor het optreden in het heenduel en dat lijkt het zelfvertrouwen veel goeds te hebben gedaan. Na een 3-0 overwinning op Vitória SC was de tegenstander van Ajax zaterdagavond met 1-2 te sterk voor Portimonense. Alejandro Grimaldo en Gonçalo Ramos waren na rust de doelpuntenmakers. 

Waar AZ in een spannende en felle strijd om de derde plek is verwikkeld, bereidt FK Bodø/Glimt, tegenstander in de achtste finales van de UEFA  Conference League, zich juist voor op de nieuwe competitie. De Noren, die in de tussenronde van het derde Europese toernooi afrekenden met Celtic, kwamen zondag in actie in de vierde ronde van het bekertoernooi. Met een 0-3 overwinning op Aalesunds toonden ze aan klaar te zijn voor de eerste ontmoeting met AZ. 

PSV won zondagmiddag met 3-1 van Heracles Almelo en klom zo tijdelijk over Ajax heen naar de koppositie. De Amsterdammers zegevierden echter met 3-2 tegen RKC Waalwijk, waardoor zij weer aan kop gaan. Maar PSV zal desondanks met vertrouwen toewerken naar de heenwedstrijd tegen FC Kopenhagen. Ook de Denen zullen met een goed gevoel aan de aftrap verschijnen. Ze waren vrijdag met 3-0 te sterk voor Randers en blijven daardoor koploper. 

Feyenoord werd tijdens de loting voor de volgende ronde van de UEFA Conference League gekoppeld aan Partizan Belgrado. Een haalbare kaart, maar dan moet de ploeg van Arne Slot wel beter gaan voetballen dan in de laatste twee wedstrijden. Na de nederlaag tegen AZ werd er ook van FC Groningen niet gewonnen. Partizan Belgrado slaagde er daarentegen wel in om haar generale voor het heenduel met Feyenoord te winnen. De koploper van Servië won met 0-1 van Spartak Subotica. 

Van alle Nederlandse ploegen die nog actief zijn in de UEFA Conference League treft Vitesse de - in ieder geval op papier - zwaarste tegenstander. De Arnhemmers nemen het op tegen AS Roma. De ploeg van Thomas Letsch beleefde een vervelende generale voor het heenduel met de Italianen, die zelf [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/398445/assist-karsdorp-rood-de-roon-hoofdrol-voor-nederlanders-in-serie-a/,_blank,een knappe 1-0 zege boekten op Atalanta Bergamo]. AS Roma verloor op 9 januari voor het laatst in competitieverband. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen