Exit voor Italianen; Portugal, Zweden en Wales kunnen WK ruiken

25 maart 2022, 00:30   Bijgewerkt: 24 maart 2022, 23:50
Exit voor Italianen; Portugal, Zweden en Wales kunnen WK ruiken

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 24 maart.

Historisch! EK-winnaar Italië niet naar WK door Noord-Macedonië

Noord-Macedonië heeft donderdagavond voor een ongekende stunt gezorgd. Het land is nog altijd in de race voor de eerste WK-deelname ooit na een historische zege op Europees kampioen Italië. De Italianen zagen hun WK-droom vervliegen door een goal in de 92e minuut: 0-1. Het is de tweede keer op rij dat het topland er op dit podium niet bij is.

Ronaldo zwijnt met Portugal en heeft WK-ticket voor het grijpen

Portugal heeft zich zoals verwacht geplaatst voor de beslissende ronde in de play-offs om een WK-ticket. Het moest daarvoor af zien te rekenen met Turkije en leek dat al snel te doen. De Turken kwamen na rust echter terug, maar zag Burak Yilmaz laat in de wedstrijd een strafschop missen. Dat bleek een dure misser, want het kostte het land het WK. Portugal maakt daar dus wel kans op, maar moet nog wel langs stuntploeg Noord-Macedonië.

Bale pakt fraaie hoofdrol en houdt WK-droom met Wales levend

Wales heeft donderdagavond de finale van de play-offs voor een WK-ticket bereikt. De ploeg van aanvoerder Gareth Bale won voor eigen publiek met 2-1 van Oostenrijk en mag blijven dromen van Qatar. Bale was met twee treffers de grote man namens de Welshmen. De laatste horde voor Wales is een wedstrijd tegen Schotland of Oekraïne.

Zlatan ziet Zweden winnen en maakt zich op voor clash met Lewa

Zweden heeft donderdagavond met pijn en moeite de finale van de play-offs om een WK-ticket bereikt. De Scandinaviërs wonnen na verlenging met 1-0 van Tsjechië en dus volgt een clash tussen twee topspitsen. In de finale staat Zlatan Ibrahimovic tegenover Robert Lewandowski. Polen en Zweden gaan namelijk uitmaken wie naar Qatar gaat.

'Zahavi krijgt bijzondere aanbieding en kan Europa verlaten'

Eran Zahavi krijgt naar verluidt de kans om zijn loopbaan te vervolgen in Zuid-Amerika. De spits van PSV beschikt over een aflopend contract en daar hoopt Botafogo van te profiteren. Het is echter zeer de vraag of Zahavi trekt heeft in een avontuur op Braziliaanse bodem.

WK-organisatie niet gediend van kritiek Van Gaal: "Belachelijk"

Louis van Gaal begon deze interlandweek met de uitspraak dat het 'bullshit' is dat Qatar het WK mag organiseren. Die kritiek heeft inmiddels ook het gastland zelf bereikt. Hassan Al Thawadi heeft namens de WK-organisatie teruggeslagen richting de bondscoach van het Nederlands elftal.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen