NAC kiest voor City Football Group; woedende fansite op zwart

23 maart 2022, 21:06
NAC kiest voor City Football Group; woedende fansite op zwart

City Football Group gaat de nieuwe eigenaar van NAC Breda worden. Dat heeft de club woensdagavond bevestigd op de eigen website. Het besluit kon op enorme weerstand rekenen van de achterban. Supportersplatform B-Side Rats sprak van de 'allerzwartste dag uit de geschiedenis van NAC' en ging om die reden zelf op zwart.

Op de eigen website praatte NAC de achterban bij over de stand van zaken wat betreft de overname van de club. De Raad van Commissarissen besloot in februari de verkoop aan ondernemer Karel Vrolijk af te keuren, waarna de overgebleven opties werden getoetst op verschillende criteria. De uitkomst daarvan is gepresenteerd aan de aandeelhouders, die er vervolgens voor hebben gekozen om hun aandelen te verkopen aan City Football Group.

De club zou inmiddels tot een akkoord zijn gekomen met het voetbalbolwerk, waar naast Manchester City ook clubs als het Belgische Lommel SK en het Franse Troyes AC deel van uitmaken. 'Daarmee gaat het verkoopproces de laatste fase in en gaan de aandeelhouders en City Football Group er vanuit dat op korte termijn met de voorbereiding op het nieuwe seizoen kan worden gestart.'

Einde van NAC

De mededeling is bij de achterban niet goed gevallen. De bekende supporterssite B-Side Rats besloot zelfs om op zwart te gaan. 'Als de deal daadwerkelijk doorgang vindt, is daarmee voor B-Side Rats de ziel verkocht en komt er een einde aan NAC. Dit kan de allerzwartste dag uit de geschiedenis van NAC worden: het einde van de volksclub NAC. Wij roepen iedereen op er alles aan te doen dit tegen te houden', zo luidt de enige boodschap die nog op de site te lezen is. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen