AD komt met nieuwe voetballer in illegaal gokschandaal

2 april 2022, 14:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In navolging van Tom Beugelsdijk, Aaron Meijers en Jordy Clasie heeft het Algemeen Dagblad nóg een naam geopenbaard van een speler die betrokken was bij het illegale gokbedrijf Edobet. Ook de naam van David Mendes da Silva komt voor in het strafdossier van de politie.

Mendes da Silva speelde in het verleden voor Ajax, AZ en het Nederlands elftal. Na zijn actieve loopbaan als voetballer begon hij een carrière als zaakwaarnemer. Ook de oud-middenvelder blijkt betrokken bij het illegale gokbedrijf dat in handen was van de Haagse crimineel Piet S. Afgelopen januari werd Mendes da Silva nog verhoord door de politie. 

Eerder werd al bekend dat Tom Beugelsdijk en Aaron Meijers, die onder contract staan bij Sparta, aandelen hebben gekocht van Edobet. Bovendien maakte Oranje-international en AZ-middenvelder Jordy Clasie een flink bedrag over op de bankrekening van het illegale bedrijf. De spelers leggen het uit als een investering voor na hun carrière als profvoetballer.

Mendes da Silva was uiteindelijk bereikbaar voor commentaar. "Mijn intentie was om mooie dingen te doen met Edobet. Real Madrid sponsoren, dat klinkt goed. Maar uiteindelijk is het misgegaan. De samenwerking verliep stroef. Uiteindelijk ben ik gewoon genaaid. Als ik had geweten waar ik in was terechtgekomen, dan was ik er nooit aan begonnen", stelde hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen