Cocu gaat ook niet aan de slag in Schotse Premiership

19 mei 2022, 15:15

Phillip Cocu (51) gaat niet aan de slag in Schotland. De Nederlandse coach werd serieus gelinkt aan de vacature bij Hibernian, maar de Schotse club heeft een andere coach gevonden. Lee Johnson kreeg de voorkeur boven de Nederlandse coach en is officieel aangesteld. 

Dat heeft de club donderdagmiddag naar buiten gebracht. Nadat Giovanni van Bronckhorst succesvol was bij Rangers, werd Cocu zeer concreet genoemd bij Hibernian, dit seizoen slechts de nummer zeven van Schotland, die op de tweede plaats eindigde in de degradatiepoule. Het is niet bekend of Cocu zelf de boot heeft afgehouden, of dat de clubleiding uiteindelijk besloot om verder te zoeken.

Johnson kwam als voetballer ook uit in Schotland, niet voor Hibernian, maar voor Heart of Midlothian. Als coach was hij actief bij onder anderen Oldham Athletic, Barnsley, Bristol City en Sunderland. Collega Van Bronckhorst hoopte dat Cocu naar de Schotse Premiership zou komen, maar dat zal normaliter niet gebeuren – in elk geval niet bij Hibernain.

Lees ookVan Bronckhorst hoopt op weerzien met Cocu in Schotland

Toekomst Cocu

Na zijn zeer succesvolle periode bij PSV vertrok Cocu in 2018 naar Fenerbahce, maar werk binnen een half jaar ontslagen bij de Turkse topclub. Vervolgens kwam hij op het tweede niveau van Engeland terecht bij Derby County, maar kon aldaar het successeizoen van Wayne Rooney geen passend vervolg geven. Inmiddels is de Nederlandse coach alweer twee seizoenen zonder club en wordt hier en daar genoemd, maar concreet speelt er niets rondom de toekomst van Cocu.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BMSV
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beste PPMS Vier jaar Cocu bij PSV met 3 keer de platte kar in Eindhoven De beker , Johan Cruyff schaal en overwinteren in de Champignons Lique Met Cocu hadden we waarschijnlijk samen met Feyenoord in de finale gestaan voor de Conference Lique Nu al 3 jaar helemaal niks meer in Eindhoven

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen