Excelsior blikt terug op bizarre avond: ''Extreem beangstigend''

30 mei 2022, 17:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor iedereen bij Excelsior was het een zéér enerverende zondag. De Rotterdammers promoveerden na een krankzinning duel ten koste van ADO Den Haag naar de Eredivisie, maar kwamen met de schrik vrij na het geweld in het Cars Jeans Stadion.

Nadat verdediger Jamal Amofa zijn penalty gekeerd zag worden door Excelsior-doelman Stijn van Gassel, ontstond er een bizarre situatie in het stadion. Een deel van de supporters van ADO Den Haag renden het veld op richting het uitvak van Excelsior, waar ook de spelers stonden. De selectie van de Rotterdamse club werd tenauwernood naar binnengebracht, voordat het vervelend had kunnen aflopen.

Een dag na de wedstrijd blikt algemeen directeur Daan Bovenberg terug op een bizarre avond in de Hofstad: "We leven nu met z'n allen in een roes, maar tegelijkertijd is dit verschrikkelijk", geeft Bovenberg aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Onze supporters komen naar wedstrijden om de club te supporten. Dit kan en mag niet, natuurlijk raakt mij dit."

De voormalig-rechtsback vervolgt: "De komende dagen gaat het stof neerzinken en zullen we pas écht gaan beseffen wat er is gebeurd. Dit is gewoon niet oké, ook de spelersgroep voelde zich niet veilig. We mogen blij zijn dat het niet zó uit de hand is gelopen." Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen, die zondag al hard uithaalde naar de supporters van ADO Den Haag, sluit zich aan bij de woorden van de algemeen directeur.

Slecht beveiligd 

"Het was een bizar mooie avond, maar tegelijkertijd ook extreem beangstigend. Het besef dat het helemaal verkeerd af had kunnen lopen, dringt nu wel door", aldus Dijkhuizen, die zag dat zijn spelers - maar ook de uitsupporters van Excelsior - niet veilig waren. "Aan alle kanten ging het mis. Het was gewoon echt heel slecht beveiligd, en dat terwijl je op voorhand kon weten dat het daar zo uit de hand kan lopen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is duidelijk dat we aan de ado aanhang niks missen in de eredivisie.Man man ,wat een vertoning!.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen